«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 21:09:29

Головна » 2009 » Листопан » 22 » Економічні реформи в Словаччині: можливості для України



Економічні реформи в Словаччині: можливості для України
12:12:16
У Словаччині пройшов сьомий семінар-навчання для українських експертів.
 
«Економічні реформи в Словаччині: можливості для України» – такою була тема чергового п’ятиденного семінару, який наразі завершив свою роботу в Словацькій Республіці, участь в якому взяло 15 учасників в Закарпаття: представники Головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Закарпатської обласної державної адміністрації, Управляння з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку Ужгородської міської ради та відповідного Управління хустської міської ради, науковці економічного факультету Ужгородського Національного університету, експерти та представники неурядових громадських об’єднань.
 
Генеральний консул Словацької республіки в м. Ужгороді Мар’ян Сладечек, директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді (РФ НІСД) - Світлана Мітряєва - висвітлили питання стану транскордонного співробітництва між Україною та Словаччиною, проблематику Шенгену та візової політики. Директор Регіонального відділення Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики (ДЦ САЗП) – Владімір Бенч, словацькі експерти та науковці - Ленка Горватова, Ніколь Фушова, Петер Разус зупинилися на питаннях макроекономічного розвитку Словацької Республіки, реформах банківського сектору, соціальній та пенсійній реформах, інвестиціях в словацьку економіку, питаннях децентралізації влади та ролі громадського сектору у контролі за діяльністю органів державної влади. Окремо було розглянуто наслідки світової фінансової кризи і їх вплив на ситуацію в Україні.
 
Це вже сьомий семінар-навчання в цьому році для українських експертів на території Словацької Республіки, який спільно провели Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді (Світлана Мітряєва) та Дослідницький центр Словацької асоціації зовнішньої політики (Владімір Бенч) в рамках реалізації проекту „Партнерство заради розвитку: розбудова українсько-словацького транскордонного співробітництва”. За результатами проекту будуть підготовлені Рекомендації для представників органів державної влади та місцевого самоврядування та Міжурядової українсько-словацької комісії з питань транскордонного співробітництва щодо використання успішного досвіду Словацької Республіки в проведенні внутрішніх реформ, залученні зовнішніх інвестиції та незмінності європейського вибору.
 
Наразі, за оцінками Європейської Комісії, Словаччина залишається однією з найуспішніших „нових” країн ЄС. За прогнозами розвитку словацької економіки на 2010 та 2011 роки, Європейська Комісія передрікає Словаччині в наступному році найвище економічне зростання з-поміж усіх країн Європейського Союзу і прогнозує її економічне зростання на рівні 1,9%. До цього додамо, що середній показник росту у двадцяти семи країнах-членах Європейського Союзу передбачається всього на рівні приблизно 0,7%, а це означає, що передбачуваний показник Словаччини приблизно на 1,2% більший, ніж середній показник Європейського Союзу.
 
Висновок: Україні є, чому вчитися у свого найближчого європейського сусіда, саме тому спільні проекти, які реалізують РФ НІСД в м. Ужгороді та ДЦ САЗП мають стати не тільки прикладом позитивної діяльності двох експертних структур України та Словаччини, але й практичним внеском в європейське майбутнє України.
 
 
 
 
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 448 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...