«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 22:39:50

Головна » 2011 » Липень » 11 » Губернатор Ледида про Солотвино, екологію й... відпустку



Губернатор Ледида про Солотвино, екологію й... відпустку
10:49:16
 
 
Для мешканців Солотвина, які потрапляють у зону зсувів, побудують новий населений пункт. Постановою Кабінету Міністрів уже виділено 98 млн. грн. для переселення тих мешканців. Це — перший транш.

Про це повідомив на останній прес-конференції губернатор Закарпатської області Олександр Ледида. «Питання відселення ми розглядаємо глобально. Це не лише взяти і переселити людей, потрібно визначити, чим вони будуть займатися на новій території. Попередньо вже відомо, що відселятимуть людей у с. Теребля Тячівського району» , — зазначив голова ОДА. Він також наголосив, що до питання відселення влада області підходить комплексно, в планах на новій місцевості збудувати і алергологічну лікарню, і нову шахту з видобутку солі та рекреаційну зону. «Сьогодні розробляється генплан території, думаю, найближчим часом ми почнемо будівництво. Зрозуміло, що час нас дещо обмежує, адже для такої роботи необхідно в середньому років 5—7. Ми цього резерву не маємо, тому плануємо зробити все за 2—3 роки», — запевнив Олександр Олександрович.

Ще одне екологічне питання, яке турбує губернатора, це вивезення ХЗЗР. З цього приводу він зазначив: «Ми працюємо над тим, щоб у області не залишилося жодного грама отрутохімікатів. Проводяться тендери, в обласному бюджеті виділені кошти, домовлено з міністром екології, що більшу частину на вивезення ХЗЗР фінансуватиме держава. Ми сподіваємося це зробити до кінця року. І тоді зможемо сказати, що Закарпатська область повною мірою є екологічно чистою». Торкнувся очільник краю і дотичної до екології теми — будівництва сміттєпереробного заводу. Наразі тривають роботи з виділення ділянки під нього. Олександр Ледида висловив сподівання, що наступного року область уже матиме перший завод з переробки та сортування твердих побутових відходів.

Загалом губернатор назвав ситуацію в краї нормальною, відзначивши, що бюджет області і районів виконується, за винятком Ужгорода. І насамкінець Олександр Ледида відповів на запитання, як проводитиме свою літню відпустку: «Це складне для мене питання, бо минулого року я у відпустці пробув усього три дні. Так сталося, що на третій день мене викликали в Крим на засідання Ради з нацбезпеки та оборони. Цього року більше дощів, тож, сподіваюся, що не буде пожеж. Тому планую в серпні на 2 тижні піти у відпустку. Чи це буде Крим чи Хорватія — наразі ще не вирішив».
 
Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 403 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...