«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 21:35:05

Головна » 2009 » Листопан » 11 » Губернатор Закарпаття Олег Гаваші: "Луценко робить конкретні кроки, аби знову перетворити Закарпаття на відстійник нелегальних мігрантів"



Губернатор Закарпаття Олег Гаваші: "Луценко робить конкретні кроки, аби знову перетворити Закарпаття на відстійник нелегальних мігрантів"
18:59:05
 
Під час останнього візиту на Закарпаття міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, жаліючись на обласну владу, що вона, мовляв, не дає приміщення для введення додаткової кількості внутрішніх військ, кинув фразу: «У нас є план передачі нам однієї з військових частин, що не використовується Міноборони, для побудови табору для нелегальних мігрантів» (мається на увазі, в Закарпатській області).
 
Враховуючи те, що лише минулого року обласна влада нарешті домоглася закриття пункту тимчасового тримання іноземців «Павшино», така заява міністра одразу насторожила. Невже в Закарпатті побудують новий пункт тримання нелегальних мігрантів? – запитала власний кореспондент УНІАН Наталія Петерварі голову Закарпатської обласної державної адміністрації Олега Гаваші.
 
– Судячи з усього, це не просто слова – Юрій Луценко робить конкретні кроки, аби знову перетворити Закарпаття на відстійник нелегальних мігрантів. За нашою інформацією з Києва, на рівні міністерств – внутрішніх справ і оборони – ведуться переговори про передачу військового містечка поблизу села Дерцен Мукачівського району під новий пункт тримання нелегалів. При цьому обласна державна адміністрація якби ні при чому – нас не ставлять до відома і нашої думки ніхто не питає, – не приховує обурення Олег Гаваші.
 
Свого часу облдержадміністрація зайняла категоричну позицію щодо пункту тимчасового тримання іноземців «Павшино» – такий заклад не може розташовуватись в нашій області, адже Закарпаття межує одразу з чотирма країнами Євросоюзу. І розташування пункту тримання нелегалів тільки сприятиме зростанню потоку мігрантів. Про те, що після закриття «Павшина» в області суттєво зменшилась кількість спроб незаконного перетину державного кордону, свідчить статистика: за 9 місяців 2009 року на території Чопського та Мукачівського прикордонних загонів затримано 979 неза-конних мігрантів, тоді як за аналогічний період минулого року – 1990.
 
Це майже на 50 відсотків менше! Область не один рік домагалась закриття «Павшина» і нарешті минулого року цей найбільший в Україні пункт тимчасового тримання нелегальних мігрантів був закритий. Звичайно, при прикордонних загонах залишились спеціальні пункти, де тимчасово перебувають затримані нелегальні мігранти. Їх цілком вистачає: нелегалів тут тримають до 10 діб, після чого відправляють у спеціалізовані заклади на Волині і Чернігівщині. Тепер міністр знову хоче створити на Закарпатті новий пункт тримання нелегальних мігрантів.
 
Те, що саме в Дерцені, наводить на певні роздуми. Свого часу, восени 2001 року, Геннадій Москаль, будучи головою Закарпатської облдержадміністрації, вже робив спробу створити тут такий пункт. Тоді через різкий супротив громадськості проект не вдалось реалізувати. Зараз Геннадій Москаль – знову заступник міністра внутрішніх справ і як палкий «патріот» Закарпаття прагне, вочевидь, зробити нам такий подарунок. Вже у тандемі з міністром. Чомусь їм не прийшло в голови реконструювати споруди цього військового містечка під квартири для військових та міліціонерів.
 
Але хочу їх запевнити: позиція обласної влади незмінна – ми не допустимо побудови в області нового пункту тримання нелегальних мігрантів. І в цьому нас підтримують всі мешканці Закарпаття.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 354 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...