«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 05:11:47

Головна » 2011 » Вересень » 16 » Янукович терміново їде до Мєдвєдєва домовлятися про газ



Янукович терміново їде до Мєдвєдєва домовлятися про газ
10:11:10
 
 
Президент Віктор Янукович і президент РФ Дмитро Мєдвєдєв планують провести зустріч 24 вересня, в Москві, на який буде обговорюватися питання ціни на російський газ для України.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в Міністерстві закордонних справ у РФ.

"14 вересня два президенти поспілкувалися по телефону (Янукович телефонував російському колезі, щоб привітати його з днем ​​народження). Обговорили в тому числі найближчу зустріч, підготовкою якої ми зараз активно займаємося. Вона запланована на 24 вересня", - сказало джерело в МЗС РФ.

Зустріч Президентів готується Москвою і Києвом в авральному порядку і з дотриманням суворої конфіденційності. У всякому разі про неї, схоже, нічого не знають навіть у посольстві України в РФ.

Водночас, джерело в Адміністрації президента України підтвердило поїздку Віктора Януковича до Москви, зазначивши, що "зустрічатися - це завжди позитив".

"У понеділок президент Янукович летить до Нью-Йорку, де візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН. Повернеться до Києва вранці у п'ятницю, 23 вересня. Після цього він попрямує до Москви з одноденним візитом", - підкреслило джерело.

Спочатку в графіку Мєдвєдєва і Януковича їх найближчий контакт був запланований на жовтень, коли відбудеться засідання міждержавної російсько-української комісії на вищому рівні.

Зараз же вирішено провести зустріч, не чекаючи наступного місяця. "Якщо є проблеми, треба зустрічатися і їх обговорювати. Потрібно знаходити розв'язки з ключових проблем. З Януковичем ми будемо говорити передусім про газ", - змалював порядок денний майбутньої зустрічі високопоставлений російський дипломат.

За його словами, Росія може навіть зробити поступку - "відсотків на 30%". Правда, чи означає це, що Москва розглядає можливість надання Києву саме такої знижки від нинішньої ціни на російський газ, він не уточнив.

Крім газової теми, президенти РФ і України, за даними джерела, обговорять і питання інтеграції, а саме перспективи членства Києва в Митному союзі.

Настрій Москви на майбутні переговори джерело охарактеризувало як позитивний. "Нам потрібно не робити різких рухів у бік України - не лякати її", - пояснило джерело.

"Хоча часом це не виходить. Ми стежимо за заявами українського керівництва про пріоритет для них євроінтеграції. Нас не дратують плани Києва підписати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, але не хотілося б, щоб це було на шкоду інтеграції з Росією", - додало джерело.

Втім, будь-які форми інтеграції Києва до Митного союзу, крім повного приєднання, співрозмовник відкинув. "Формула "3 +1" для нас неприйнятна", - зазначив він.
Нагадаємо, 14 вересня високопоставлене джерело в МЗС Росії заявило, що Москва воліла б уникнути судових тяжб через газовий конфлікт, і хотіла б це вирішити на двосторонньому рівні.

Раніше українська сторона заявляла про готовність звернутися до Стокгольмського арбітражного суду з метою добитися перегляду газових угод з РФ, якщо про це не вдасться домовитися безпосередньо з Москвою.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович заявив про фактичну готовність матеріалів для подачі в суд щодо газових контрактів з Росією.

З його слів, зараз Україна переплачує 200 доларів за кожну тисячу куб. м. газу, а це, як зазначає президент, 5-6 млрд доларів на рік.

Справедливою ціною на газ для України Янукович вважає ціну на газ для Німеччини мінус 70 доларів транзитного тарифу від кордону Росії до Німеччини й ще мінус 100 доларів на тис. куб. м згідно з "харківськими угодами".
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 410 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
Сердце способно регенерировать клетки
Ужгородская сборная привезла “золото” с чемпионата Украины по классическому дартсу
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...