«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 23:15:46

Головна » 2011 » Лютий » 14 » Київські лікарі підтвердили, що виписують безпритульних на вірну смерть



Київські лікарі підтвердили, що виписують безпритульних на вірну смерть
12:26:49
 
 
Справа із смертю від переохолодження жінки-волоцюга, яку разом із іншими людьми без місця проживання вивіз на кладовище лікар київського медичного закладу набула розголосу, але самих лікарів не здивувала. Вони стверджують, що часто так роблять. Таких хворих не можуть довго утримувати в лікарні, а виписати їх нема куди.

За словами лікаря Вишгородської "швидкої" Анатолія Новака, якого цитує "Сегодня", таких пацієнтів без постійного місця проживання виписують з лікарень, садять в трамвай чи тролейбус і відправляють куди подалі. Скандал виник лише тому, що одна з пацієнток померла.

Щоправда, в самій лікарні стверджують, що померла вона не від переохолодження, а від серцевої недостатності вже в районній лікарні. Зараз міліція і прокуратура Київської області ведуть слідство.

Лікаря опитали, але він свою провину не визнає. Каже, що пацієнти вже були виписані з лікарні. Цю справа контролює обласна прокуратура, вона буде приймати рішення про порушення кримінальної справи.

У лікарні теж збираються з'ясувати, як пацієнтка із серцевою недостатністю могла бути виписана. Хоча проблема бездомних пацієнтів так і не вирішена.
"Ці п'ять бездомних пацієнтів жили у нас вже півроку. Зараз у відділенні тридцять таких, один з них перебуває вже третій рік! Якщо звичайні пацієнти виписуються через пару тижнів, то бездомні роблять все, щоб затриматися. Їх тут годують, поять, перуть речі. Виписувати їх нікуди, притулки для бомжів не хочуть їх приймати або не можуть. У Києві, наприклад, катастрофічно таких місць не вистачає. Потрібно створювати якісь інтернати, щоби бомжі не жили в лікарнях. Дійшло до того, що звичайні пацієнти бояться до нас лягати, побоюються корости, туберкульозу", - каже головлікар лікарні № 1 Ігор Чермак.

Влада говорить, що бомжів є куди дівати. Заступник начальника главку охорони здоров'я Володимир Загородній говорить, що виписувати таких хворих повинні були або в Ясногородський притулок, або відвезти до нічліжки. "Я не розумію, про що думав цей лікар. Ми будемо розбиратися", - сказав Загородній.

Нагадаємо, страшна історія сталася в Києві в суботу. Лікар лікарні № 1, що на Харківському шосе, Артур Восконян вивіз п'ятьох бездомних пацієнтів і кинув їх у мороз на зупинці біля кладовища у Вишгородському районі. Одна із жінок померла.

Серед пацієнтів - інваліди без ніг, а також психічно хворі люди. Дістатися самостійно до якого-небудь населеного пункту вони не могли.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 417 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...