«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 04:40:02

Головна » 2011 » Грудень » 3 » "Королівському Тетраєвангелію" поставили пам’ятний знак



"Королівському Тетраєвангелію" поставили пам’ятний знак
13:31:51
 
 
У рамках відзначення 610-ту річниці Королівського Євангелія, у селищі Королево на закарпатській Виноградівщині відбулося урочисте відкриття та освячення пам’ятного знака «Королівському Тетраєвангелію», яке входить у двадцятку найважливіших рукописів в Україні, написаних на папері.

Як зазначив у своєму виступі на відкритті член-кореспондент НАН України, доктор філологічних наук, професор Василь Німчук, це перший відомий пам’ятник Євангелію, встановлений у селі.

Така важлива подія не лише для Королева, але й для краю й України загалом, стала можливою завдяки ініціативі місцевих патріотів, серед яких молодий мовознавець Василь Шаркань, письменник Михайло Чухран, громадський активіст Іван Міговк. Автором пам’ятника став архітектор Василь Черкун, а виготовили його з півторатонної гранітної брили, завезеної в край під час катастрофічного паводка ще десять років тому.

До спорудження пам’ятника та благоустрою території навколо нього долучилася ціла плеяда місцевих майстрів, а також підприємці, народний депутат Станіслав Аржевітін, депутат районної ради Федір Ісайович, інші спонсори та меценати. На святковому заході їх відзначили у вітальних промовах та нагородили грамотами і подяками голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, голова райдержадміністрації Тетяна Граб, керівник селищної ради Павло Іваніга.

Пам’ятник освятили єпископи Мілан Шашік ( Мукачівська греко-католицька єпархія), Кирил ( Українська православна церква Київського патріархату) та група священників православної церкви Московського патріархату. У важливому духовному заході разом із духовенством, місцевими жителями та гостями з сусідніх районів взяли участь науковці з Ужгорода, Львова і Києва. Завершальним акордом свята стало виконання хором викладачів Королева пісні «Боже великий, єдиний», яку підтримали всі учасники заходу, повідомляє газета "Новини Виноградівщини". 

zakarpattya.net.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 456 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
В Дубае открылся высочайший отель в мире
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...