«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.04.2024, 01:36:25

Головна » 2010 » Грудень » 1 » Кремль шантажував сусідів, щоб не визнавали Голодомор геноцидом



Кремль шантажував сусідів, щоб не визнавали Голодомор геноцидом
18:28:14

«Кейблгейт», як охрестила міжнародна преса резонанс довкола оприлюдненого сайтом «Вікілікс» таємного листування американських дипломатів із Держдепартаментом, зачепив і Україну. Загалом «вікіліксівці» обіцяли вивісити у всесвітній мережі 250 тисяч документів, з яких, за інформацією деяких видань, згадки про Україну містять близько тисячі. Втім поки що серед масиву вже оприлюднених депеш увагу привернули лише кілька.

Так, в одній із депеш розповідається про зустріч посла США у Киргизстані Тетяни Гфеллер із британським принцом Ендрю. Під час розмови молодший син королеви Єлизавети ІІ зазначив, що часто відвідував Центральну Азію й Кавказ і звернув там увагу на посилення впливу Росії в цих регіонах після війни в Південній Осетії. Також Його високість розповів про зустріч iз президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Алієв нібито зізнався, що отримав листа від президента Росії Дмитра Медведєва, в якому сказано: «якщо Азербайджан в ООН визнає Голодомор в Україні геноцидом українського народу, то може забути про Нагірний Карабах». За інформацією сайту «Вікілікс», принц Ендрю також додав, що аналогічні листи з Кремля отримали лідери й інших сусідніх країн, запитавши у Гфеллер, чи не відомо їй про таке послання до тодішнього президента Киргизії Курманбека Бакієва. Однак пані посол про це нічого не знала.

Не знав, виявляється, й Ільхам Алієв — так принаймні прокоментувала оприлюднену на сайті «Вікілікс» телеграму його прес–служба. Розсекречені матеріали (не лише щодо Голодомору, а взагалі все, що стосується Алієва) в Баку назвали «відкритою провокацією, що має на меті зіпсувати відносини Азербайджану з сусідніми державами, створити недовіру між главами держав». На підтвердження своїх слів прес–служба запевняє, що «в лексиконі глави Азербайджану немає жаргонних висловів і різких емоційних оцінок, приписуваних йому на сайті «Вікілікс».

Також про визнання Голодомору геноцидом нібито розмовляли міністри закордонних справ Ізраїлю та Росії — Авігдор Ліберман і Сергій Лавров. У відповідній депеші зазначається, що Лавров порушив цю тему в рамках розмови про «перегляд історії радянської епохи та Другої світової війни». Ліберман пояснив, що, визнавши Голодомор трагедією, Ізраїль не звинувачує в ній Росію й не визнає її фактом геноциду.

Серед інших дотичних до України тем — депеша з посольства США у Франції, в якій зазначається, що «Росія схильна бачити «добрих сусідів» як повністю підконтрольних підлеглих». А Париж, мовляв, приглядається до Дмитра Медведєва, який дедалі частіше стає в опозицію до Володимира Путіна. Американські дипломати також зазначають, що Франція значно менш залежна від Росії, ніж, скажімо, Німеччина чи інші країни Євросоюзу, оскільки не сидить на голці російського газу, задовольняючи значну частину своїх енергетичних потреб через ядерну енергетику.
 
 
 
Категорія: Скандали | Переглядів: 2364 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Володимир і Віталій Клички офіційно стали "друзями Євро-2012"
Парламент відхилив запит Яценюка про парламентські вибори у березні 2011 року
Парламент витратить 320 тис. грн. на ремонт мерседесів
На пам'ять про весілля принца Вільяма виготовлять спеціальні чашки
Сеул пригрозив КНДР авіаударами
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...