«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 15:45:06

Головна » 2011 » Грудень » 2 » Ледиду "врятували" цигани



Ледиду "врятували" цигани
17:48:28
 
 
В традиційному рейтингу газети "Комментарии" "губернатор" Закарпаття Олександр Ледида займає 23-тє місце. Від скочування вниз таблиці його врятувала висока народжуваність, якою на Закарпатті традиційно відзначаються цигани

За підсумками трьох кварталів Закарпаття опустилося на передостаннє місце за динамікою будівництва – падіння на 26,2% при середньому по країні прирості на 11,4%. "Радувати" в цій ситуації може хіба що порівняння з аналогічним періодом минулого року – тоді падіння було ще більшим (на 36,4%). Також область входить до четвірки найгірших по сальдо зовнішньої торгівлі (-267,5 $ / чол.), Рівню зайнятості (кількість штатних працівників скоротилася на 1,68%) і за кількістю працівників, яким встановлено тарифна ставка нижче прожиткового мінімуму (0,5 %). Якщо додати до цього малий обсяг освоєних капітальних інвестицій, невисоку динаміку сфери послуг, промисловості, роздрібної торгівлі та сільського господарства, то 23-е місце "губернатора" Олександра Ледиди (-23 бали) видається більш ніж закономірним.

Не скотитися ще нижче Закарпаттю допомогли чотири показники. Другий по країні коефіцієнт народжуваності (14,4 новонароджених на тисячу населення за рік) і найнижчий після Києва коефіцієнт смертності (11,7), причому в липні-вересні народжуваність зросла, а смертність знизилася. Таким чином, Закарпаття разом з Рівненщиною ділять перше-друге місця з природного приросту населення – 2,7 на тисячу населення. (Також приростом можуть похвалитися Київ і Волинь, Буковина демонструє нульову динаміку, а в решті регіонів смертність перевищує народжуваність.) Нарешті, на Закарпатті низький рівень вимушеної неповної зайнятості (1,9% від числа працюючих, 2-е місце) і низька інфляція ( 2,7%, 3-е місце).
За підсумками трьох кварталів лідером рейтингу став "губернатор" Вінницької області Микола Джига, якому вдалося потіснити голову Київської ОДА Анатолія Присяжнюка. На третій рядок піднявся прикарпатський "губернатор" Михайло Вишиванюк

У трійку найбільш відстаючих регіонів опустилася Запорізька область, "губернатор" якої Борис Петров був відправлений у відставку 2 листопада. У той день на засіданні Кабміну прем'єр Микола Азаров назвав роботу керівництва області "вкрай незадовільною", однак уже на наступний день перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, представляючи нового "губернатора" Олександра Пеклушенка, заявив: "Петров йде у Київ на підвищення і буде спостерігати за запоріжцями зі столиці".

Зберегли свої посади "губернатори" Чернігівщини та Луганщини Володимир Хоменко і Володимир Пристюк, хоча їхні регіони демонструють набагато більше відставання, ніж Запорізька область (у рейтингу "k:" за підсумками трьох кварталів бачимо -97,5 бала у Чернігівській області, -68 балів у Луганській і -39 балів у Запорізькій). Зате одночасно з Борисом Петровим був звільнений його львівський колега Михайло Цимбалюк, незважаючи на те, що саме в третьому кварталі соціально-економічна ситуація на Львівщині покращилась (область посіла 7-8 місце, набравши за підсумками січня-вересня +17,5 бала) . Таким чином, зміни в керівництві регіонів як і раніше виробляються головним чином з політичних міркувань, а соціально-економічні показники служать лише прикриттям реальних мотивів.

Така політика є небезпечною для економіки країни і добробуту громадян, оскільки "губернатори" не мають серйозних стимулів до поліпшення стану справ на своїй території. За підсумками трьох кварталів у шести регіонах допущено спад промислового виробництва, в десяти – зросла заборгованість по зарплаті і знизилися обсяги виконаних будівельних робіт, а загальна площа введеного в експлуатацію житла скоротилася в 21 регіоні з 27. "Так що ж відбувається? Не вміємо чи не хочемо", – пояснив Азаров на згаданому засіданні Кабміну в присутності Януковича, так і не зізнавшись, хто з них не вміє, а хто – не хоче.
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 475 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...