«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:49:39

Головна » 2010 » Травень » 17 » Литвин: місцеві вибори в Україні відбудуться 27 березня 2011 року



Литвин: місцеві вибори в Україні відбудуться 27 березня 2011 року
11:09:16
В Україні наступні місцеві вибори відбудуться 27 березня 2011 року, заявив спікер Верховної ради України Володимир Литвин.

"Необхідно нагадати, що в законодавстві є деякі виниклі розбіжності, зокрема, з вини парламентарів. А саме: місцеві голови обираються на чотири роки, а депутати місцевих рад - на п'ять років. Ми не можемо дозволити собі розкіш постійно знаходитися у виборчому процесі", - відзначив він.

"Друга проблема - як бути з місцевими радами і головами міст, вибраними на дострокових виборах? За загальною логікою, вони повинні обиратися на чергових виборах. Але є рішення Конституційного суду України (КСУ) на звернення київської влади, що міські голови і депутати, обрані на позачергових виборах, повинні працювати на своїх посадах п'ять років. Тобто, ми таким чином втягуємо країну в постійний виборчий процес", - додав спікер.

"Наприклад, з 2006 року було ухвалено рішення про проведення майже тисячі дострокових місцевих виборів. Скоро ми ще голосуватимемо про проведення дострокових виборів. Якщо слідувати цій логіці, то нам доведеться за кожною місцевою радою ухвалювати рішення про дострокові вибори. Не загальна ухвала, а 30 тис. ухвал! Тому, за умови, коли ВР, отримавши висновок КСУ, зможе проголосувати цей законопроект на поточній сесії і направити його до КСУ, у разі потреби внісши до законопроекту ті або інші зміни відповідно до обумовленням, то на початку наступної сесії, у вересні, ми можемо прийняти його в остаточній редакції не менше ніж 300 голосами. Тоді в правовому плані проблема легітимності буде вирішена. Якщо цього не відбудеться, то виникне питання про легітимність місцевих органів влади, і це буде прямою відповідальністю з боку ВР. Але я сподіваюся, що здоровий глузд у нас спрацює", - сказав Литвин.

Нагадаємо, 1 квітня Рада відправила законопроект щодо зміни дати виборів та строку повноважень мерів, місцевих та селищних рад до Конституційного суду. Згідно з самим законопроектом, вибори до місцевих рад пропонується провести 27 березня 2011 року та збільшити строк повноваження депутатів до п'яти років, а також встановити строк повноважень сільського, селищного, міського голови п'ять років.

За відповідну постанову проголосували 401 депутат.

Згідно із постановою, проект закону про зміни до конституції щодо строків повноважень Верховної ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів скеровано до КС як невідкладний.

КС має розглянути законопроект до 15 червня 2010 року.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 330 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Гриценко заявив, що Україна перебуватиме на врученні Нобелівської премії миру
Комплекс робіт на Солотвинському солеруднику буде здійснений впродовж 1 - 2 років
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
В Дубае открылся высочайший отель в мире
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Боярская вернулась к женатому и потеряла бабушку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...