«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 19:58:30

Головна » 2012 » Лютий » 24 » Мер Ужгорода живе на 9 сотках землі без будинку?



Мер Ужгорода живе на 9 сотках землі без будинку?
13:10:14
 

Більш суперечливого фігуранта в проекті журналістських розслідувань «Хто тут живе?» телеканалу ZIK ще не було. Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, якщо вірити його декларації – безхатченко, регулярно отримує матеріальну допомогу і їздить на Mitsubishi Pajero.

На прохання журналістів, Віктор Погорєлов надіслав на адресу програми декларації про доходи за 2009 та 2010 роки. Втім, отриманий документ більш ніж здивував. За 2009 рік держслужбовець задекларував понад 100 тис. гривень сукупного доходу родини, з них 68 357 він заробив особисто. Наступного року сукупний сімейний дохід зріс до майже 150 тис. гривень, з них кошти міського голови склали 72 732 грн. Але якщо із доходами все зрозуміло, то із нерухомістю кояться дивні речі. У графі про наявність житлових будинків чи квартир у родини Віктора Погорєлова – суцільні прочерки. Як видається, чиновнику немає де жити, адже задекларованого помешкання – катма. Із нерухомого майна в родини міського голови – лише земельна ділянка на 900 метрів квадратних. І якщо на утримання майна (нерухомості та транспорту) у 2009 році фігурант програми витратив 19 122 гривні, то вже наступного року, якщо вірити декларації – жодної копійки!

«Написання декларації – справа надзвичайно відповідальна. Але наша країна, на превеликий жаль, перетворилася на країну прочерків. І, що не менш важливо, ці особи, у яких найбільше прочерків, мають найбільше майна, через підставних осіб, в офшорних зонах, на прихованих банківських рахунках. Це проблема не лише Ужгорода, а й усієї України», – зауважив експерт «Хто тут живе?», екс-мер Золочева Василь Зубар.

Їздить Віктор Погорєлов на задекларованому позашляховику Mitsubishi Pajero, придбаному у 2008 році, ціна котрого на момент купівлі становила близько 40 тис. доларів. В молодшого сина Артема – Toyota Avalon, і не проста, а лімітованої версії. Коштує близько 60 тисяч умовних одиниць! Втім, це не завадило чиновнику, якому, мабуть, не вистачало однієї заробітної плати, а це трохи більше 6 тис. гривень на місяць, регулярно отримувати… матеріальну допомогу від держави. Таку ж допомогу надавали і членам його родини.

«Думаю, з цією декларацію в сім’ї жодних проблем не буде, беручи до уваги, що в родині є податковий спеціаліст, який, повірте, подбає про те, щоб «комар носа не підточив». Але із такими доходами ще одну Toyota не купиш!», – зіронізував Олександр Солонтай, експерт ВГО «Інститут політичної освіти».

Як з’ясували журналісти «Хто тут живе?», прочерки у графі про майно у декларації – ще не привід вважати Віктора Погорєлова та його родину безхатченками. Свого часу родина жила у квартирі в багатоповерхівці Ужгорода, котру продала, а натомість звела маєток в елітному районі, на околиці міста поруч з лісом. Зараз таку хатину на ринку нерухомості оцінюють щонайменше у 200 тис. доларів! Молодший син Артем, заступник начальника Ужгородського бюро технічної інвентаризації, мешкає з батьками. А старший син Погорєлових Андрій, начальник управління охорони навколишнього середовища Закарпатської області, живе в Ужгороді у новобудові-багатоповерхівці. Та, як повідомили під час прямого ефіру глядачі, ще й розпочав масштабне будівництво власного будинку на «Університетській горі» і навіть купив дружині новий Volkswagen Touareg.

«Із такою декларацією, де одні прочерки, ми зустрічаємося вперше! Усі декларації мали б перевіряти відповідні органи, але, як я розумію, в Ужгороді цього ніхто не робить», – наголосив ведучий програми «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов.

http://rionews.com.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 409 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...