«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 06:04:54

Головна » 2011 » Лютий » 28 » Мешканка Іршавщини жебрала разом зі своїм 10-річним сином



Мешканка Іршавщини жебрала разом зі своїм 10-річним сином
16:50:20
 

Нині, на жаль, досить звичне явище, коли на вулицях, на ринках, у кафе, біля храмів, на автостанціях до людей підходять з протягнутою рукою замурзані дітлахи, випрошуючи гроші нібито на булочку. Зазвичай ми шкодуємо юних жебраків, даємо копійки у маленькі ручки, не відаючи, що переважно їх змушують жебракувати їхні ж батьки, які просто не бажають працювати. У більшості випадків ці гроші йдуть на випивку дорослих.


Зокрема, під час недавнього рейду в одному із сіл Іршавського району Закарпаття співробітники ВКМСД РВ УМВС виявили місцеву жительку, яка разом зі своїм 10-річним сином випрошувала по селах милостиню у людей. Селяни, як правило, «купувалися» на цей трюк і давали спритниці, хто що міг: продукти, гроші, одяг.

Правоохоронці з’ясували: хлопчик не відвідує школу, а щодня вирушає з матер’ю жебракувати, як на роботу. Жінка не переймалася розвитком свого сина. Крім старшої дитини, вона ще виховує трьох неповнолітніх. А на всіх дітей горе-матір щомісяця отримує соціальну допомогу — близько 2000 гривень. Скоріш за все, збирання милостині стало для неї своєрідним щоденним заняттям, котре приносить додатковий заробіток.

Після втручання працівників міліції хлопчика направили на психолого-медико-педагогічну комісію при відділі освіти Іршавської РДА, де спеціалісти встановили: дитина сильно відстає у своєму розумовому розвитку – рахує в межах десяти, освоїв шкільну програму лише в межах першого класу загальноосвітніх навчальних закладів.
Мати хлопця знайшла виправдання своїм діям, пояснивши, буцімто вона сама виховує дітей і їй не вистачає коштів на прожиття. Нині вирішується питання про притягнення її до кримінальної відповідальності. Адже байдужість і недбалість жінки призвела до розумової відсталості в розвитку її дітей. Тим паче, що ця громадянка втягнула неповнолітнього сина у незаконне заняття – жебракування.

Не кращу ситуацію застали працівники ВКМСД спільно зі службою ДІМ Іршавського РВ УМВС в іншому селі цього району. Тут правоохоронці виявили восьмеро дітей шкільного віку, які систематично не відвідували навчальні заклади. І в цьому випадку батьків притягнуть до відповідальності за неналежне виконання обов’язків. Окрім цього, з ними стражі порядку провели профілактичну бесіду, під час якої роз’яснили вимоги чинного законодавства про обов’язкову середню освіту.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області
 
Джерело: http://zakarpatpost.net
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 568 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Вчені стверджують, що кольорові сни бачать тільки шизофреніки
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...