«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 22:03:13

Головна » 2011 » Липень » 8 » Міліціонери, які брали участь у сутичках у Печерському суді, звернулися до міліції як постраждала сторона



Міліціонери, які брали участь у сутичках у Печерському суді, звернулися до міліції як постраждала сторона
12:39:21
 

Міліціонери, які брали участь у сутичці з народними депутатами в Печерському районному суді Києва щодо "газової справи" 6 липня, звернулися до міліції як постраждала сторона, повідомив начальник Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Василь Фаринник.

"Міліція, яка виконувала рішення суду, ті, кого били по голові, рвали одяг, вони теж потерпілі, й вони звернулися до міліції... Оскільки ми вважаємо, що потерпілими є представники міліції, то всі зібрані матеріали буде передано до прокуратури міста Києва", - сказав він, виступаючи на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів у четвер у Києві.

В.Фаринник також повідомив, що народні депутати України, які брали участь у сутичці, також звернулися до міліції.

У свою чергу, виступаючи на засіданні робочої групи, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко зазначила, що міліція в цій ситуації виконувала свої обов'язки, а журналісти, які постраждали внаслідок сутичок міліції та депутатів, просто стали бар'єром між двох сторін. "Коли журналіст іде на війну, він має розуміти, що його можуть убити, кулі літають скрізь. Журналісти стали бар'єром між депутатами, котрі хамили, та міліцією, яка виконувала свої обов'язки", - сказала вона.

О.Бондаренко висловила задоволення тим, що суд відбувається у відкритому режимі, і що Європа змогла побачити цей судовий процес над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко й побачити "те, що деякі українські політики не поважають суд".

Як повідомлялося, співробітники міліції в середу ввірвалися до зали суду, щоб виконати постанову судді Родіона Кірєєва та вивести з зали народного депутата Євгена Суслова, а також запобігти можливим інцидентам. Після цього частину депутатів і журналістів співробітники міліції витіснили з приміщення та будівлі суду, між ними виникла невелика сутичка.

"Ви - нелюд... Ви нацькували міліцію на беззбройних людей", - сказала Ю.Тимошенко, звертаючись до Р.Кірєєва після інциденту, звинувативши його в тому, що суддя влаштував "побоїще" між правоохоронцями та представниками ЗМІ.

Джерело: http://www.interfax.com.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 416 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...