«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 05:42:55

Головна » 2012 » Жовтень » 12 » Міжнародні спостерігачі не в захваті від порушень перед виборами в Раду



Міжнародні спостерігачі не в захваті від порушень перед виборами в Раду
11:16:42
 
 
Учора Європейська мережа організацій спостереження за виборами ENEMO представила останній передвиборний звіт.

Як пише "Коммерсант-Украина", на думку спостерігачів, за цей час передвиборна ситуація погіршилася.

"До нас надходить все більше скарг від кандидатів про тиск і зловживання на рівні виборчих комісій. Крім того, все активніше використовується адміністративний ресурс. Ми отримали багато інформації та звітів про жеребкування, якому передувала дача хабарів для отримання відповідних результатів",- заявив глава місії Пітер Новотні.

"Проекти, які фінансуються з держбюджету, представлені як особисті досягнення кандидата або як ініціатива політичної партії",- сказано в звіті.

Крім цього, в ході виборчої кампанії почастішали випадки залякування опозиційних кандидатів, стверджують спостерігачі. "В партії "УДАР" скаржаться на пошкодження їх білбордів. Той же "УДАР", а також "Свобода" і "Батьківщина" відзначають складність доступу до ЗМІ і зовнішніх рекламних носіъв",- підкреслюється в документі. Крім того, у ENEMO відзначили, що почастішали випадки арештів кандидатів.

Окрема частина звіту присвячена роботі окружних виборчих комісій (ОВК), де, на думку спостерігачів, відбувається найбільш очевидне протистояння між владою і опозицією.

Спостерігачі зафіксували масову заміну членів окружкомів - з 26 серпня по 5 вересня змінилися 1972 з 4050 членів ОВК. "Найбільше замін зробили шість технічних партій: "Єдина Русь", "Братство", "Руський блок", "Союз анархістів України", "Єдина родина" і "Російська єдність". Менше всього - партії, представлені в парламенті",- сказано в документі.

Разом з тим у ENEMO не поспішають з прогнозами щодо результатів кампанії. "У нас викликає побоювання день голосування",- сказав Пітер Новотні, нагадавши, що ENEMO представить підсумковий звіт після виборів, наприкінці листопада.

У Партії регіонів не згодні із зауваженнями спостерігачів. "Порушення є, як і в будь-якій країні, але вони не спотворять результатів голосування. А таким шанованим людям, як міжнародні спостерігачі, несолідно бути на підтанцьовці опозиції",- заявив перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України відбудуться 28 жовтня. При цьому, 225 народних депутатів будуть обрані за мажоритарними округами і ще 225 - за партійними списками.
 
УНІАН

Категорія: Україна | Переглядів: 741 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Відпочинок у Криму подорожчав на 10-15%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...