«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 17:35:51

Головна » 2011 » Листопан » 18 » На нову школу виділили 800 тисяч гривень



На нову школу виділили 800 тисяч гривень
12:22:42
 
 
На цю подію місцеві діти і батьки чекають вже роки. Сільській школі – 120 років, колись у ній розташовувались панські стайні. У 1937 приміщення переобладнали під початкові класи, а з початку 90-х школа працює як навчальний заклад І-ІІІ ступенів. Важливість покращення умов навчання дітлахів розуміє і влада – керівник області Олександр Ледида власноруч заклав капсулу до фундаменту майбутньої школи.

Червонівська школа – єдина в окрузі з українською мовою навчання. Навчатись сюди щодня приїздять понад 70 дітей з п’яти навколишніх угорськомовних сіл. Всього ж у цій старенькій одноповерховій будівлі здобувають середню освіту156 дітлахів. Попри це, заклад вже давно не бачив ремонту, а класних приміщень катастрофічно не вистачає, розповідає директор школи Ольга Кимінь:

– По-перше, у нас катастрофічно не вистачає класних приміщень, довелося навіть актовий зал перегородити стінкою, щоб зробити клас для 11-класників! Ніде народознавство проводити, гуртки. У школі навіть їдальні нема – дітей автобусами щодня возять на обід до сусідньої Есеньської школи.

Будівництво нової коли в Червоному вже розпочалося. Попередня вартість робіт перевищує 30 млн. грн. Символічну капсулу на удачу у фундамент майбутньої школи заклали губернатор краю Олександр Ледида та керівник Ужгородського району Руслан Чорнак.

– Школа розрахована на 360 місць. Зараз багато критикують оптимізацію, скорочення місць, але, як бачите, там, де справді є необхідність, ми будуємо нові школи. Перший транш вже є – 800 тис. грн., до кінця року їх освоять на 100%. А вже наступного року будемо дивитися, чим допомагати з обласного, місцевого, державного бюджетів, щоб виконати максимальний обсяг робіт, – розповів очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Також під час поїздки на Ужгородщину Олександр Ледида взяв участь у відкритті нової ділянки дороги Худльово-Верхнє Солотвино. На ремонт автошляху витратили 370 тисяч гривень. Також триває реконструкція сільського клубу – під час липневого візиту керівник краю пообіцяв жителям Верхнього Солотвина допомогти з вирішенням проблеми. Наступний крок – продовження асфальтування дороги та електрифікація сільських вулиць.

За матеріалами Прес-центру ОДА
 
Джерело: rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 361 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...