«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 22:33:54

Головна » 2011 » Грудень » 12 » На Рахівщині за рік після руйнівного паводка відновили кілометри доріг та десятки мостів



На Рахівщині за рік після руйнівного паводка відновили кілометри доріг та десятки мостів
15:35:53
 

Чи відбудувалося Закарпаття після паводка, що пронісся регіоном 7-9 грудня минулого року?

Нагадаємо, існує надзвичайно багато тлумачень цього питання, і насамперед тому, що практично ніде не було інформації про відновлювальні роботи. Цього тижня журналісти видання виїхали на Рахівщину. Об’єкти показував (на ФОТО один з них) голова Рахівської РДА Дмитро АНДРІЮК.

За словами голови РДА, Рахівщина торік постраждала чи не найбільше з-поміж усіх районів області: паводок поруйнував інженерні мережі й споруди, об‘єкти комунального господарства, дорожню інфраструктуру, водогосподарські гідротехнічні споруди. Загалом було пошкоджено 4769 погонних метрів берегоукріплень, 10,1 км автодоріг, зруйновано 3 і пошкоджено 21 автомобільний міст… «За підрахунками, орієнтовні збитки від повені об‘єктам комунальної власності району сягнули 23,2 млн. грн., – розповідає Д. Андріюк. – За рахунок коштів державного, обласного та районного бюджетів у 2011 році вдалося провести відновлювані роботи майже у всіх населених пунктах, які постраждали. Звичайно, хотілося б більше коштів, але й того, що вишукали, немало».

Найпотужніший об’єкт, який відбудовували, – у Кобилецькій Поляні. Тут будівельники працювали над відновленням берегової лінії для захисту житлових будинків. Як результат – 25 родин по вулицях Шевченка й Гагаріна захищені. «На цей об’єкт витрачено 2,27 млн. грн., – каже голова РДА. – Попри це, ми працювали над двома берегоукріпленнями у Верхньому Водяному на річці Тьовшаг по вулицях 8-го Березня та Миру на загальну суму 1,9 млн. грн.».

Щодо відновлення мостів, то тут, на Рахівщині, над ними працювали багато, каже Д. Андріюк. Так, у Ясінях та Лазещині відновлені два мости на суму 327,2 тис. грн. «У Лазещині ми відбудували дерев’яний автомобільний міст в урочище Студений, – розказує голова РДА. – Так забезпечили сполучення для мешканців 30 господарств. Тут же відновили ще один міст в урочище Репегів, так налагодили сполучення із школою».

Працювали цьогоріч на Рахівщині і над відновленням пошкоджених комунальних доріг у села Розтоки, Видричка, Білин, Богдан, Ясіня. «Приміром, у присілку Лопушанка в Ясінях ми відбудували єдину комунальну дорогу, яка дає автомобілинимй доступ до майже 100 житлових будинків», – розказує мені далі Дмитро Андріюк.

Попри державні, отримала Рахівщина й кошти з обласного та районного бюджетів на відновлювальні роботи. За рахунок обласної казни (254,5 тис. грн.) відновлені комунальні дороги у с. Видричка, Квасах, Ясінях. Майже півмільйона з районного бюджету пішли на відновлення підпірних стінок у с. Чорна Тиса, берегоукріплення у с. Кваси, комунальну дорогу у с. Білин, підвісний міст у смт Великий Бичків, дорогу в Богдан, відновлено дворядну дерев’яну підпірну стінку у с. Костилівка.

«Звісно, кошти нам ще потрібні, щоб ліквідувати всі наслідки стихійних лих 2010-го та попередніх років, – закінчує екскурсію голова району. – Але наразі ми працюємо таким чином, що разом зі спе-ціалістами, будівельниками, облводгоспом визначаємо об’єкти, які потребують відновлення в першу чергу. Нашим завданням є насамперед захистити наші будинки та надати доступ до відокремлених жилих кварталів високогірних населених пунктів».
 
Галина СОЛОДКА, "Закарпатська правда"

Джерело: karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 436 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...