«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 00:04:24

Головна » 2011 » Липень » 7 » На закарпатській Іршавщині презентували патронажну службу "Дивосвіт" для людей з вадами зору



На закарпатській Іршавщині презентували патронажну службу "Дивосвіт" для людей з вадами зору
10:42:44
 
 
У середу, 6 липня, у приміщенні кінотеатру м. Іршави відбулась інформаційно-просвітницька зустріч фахівців патронажної служби «Дивосвіт» та представників Іршавського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, центру зайнятості, відділу роботи з інвалідами управління праці, районним офтальмологом району з інвалідами зору та з батьками дітей цієї нозології.

Під час зустрічі головою правління ГО "Дивосвіт" Оксаною Богданець проведено презентацію фахівців "Дивосвіту" та послуг, які вони надають на безкоштовній основі, запитання та відповіді, анкетування, робота фахівців з підгрупами, окремими клієнтами з питань, які цікавлять клієнтів.

Ужгородська міська громадська організація інвалідів зору "Дивосвіт" розпочала реалізацію проекту "Створення патронажної служби "Дивосвіт" для людей з вадами зору у Закарпатській області". Проект реалізовується при підтримці Консорціуму МБФ "Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону" та Міжнародного фонду "Відродження" у рамках програми "Підтримка вразливих груп населення у Західній Україні в період кризи". Метою проекту є підвищення якості життя інвалідів зору, які мешкають в Закарпатській області, шляхом надання їм комплексу соціальних послуг патронажної служби. Одним з напрямків комплексної програми реабілітації інвалідів по зору є соціальний патронаж: здійснення педагогічної, психологічної та соціально-побутової корекції безпосередньо за місцем проживання інваліда по зору з метою створення оптимальних умов для його життєдіяльності.

Патронажна служба "Дивосвіт" дає можливість людям з вадами зору отримати консультації з усіх найбільш важливих для них питань за місцем свого проживання.

Відбулося консультування тифлопедагогом – подолання проблем з навчання та виховання дітей дошкільного та шкільного віку з вадами зору, консультації щодо просторового орієнтування незрячих;

фахівцем з комп'ютерних технологій – ознайомлення з сучасними інформаційними технологіями, які надають можливість навіть незрячій людині засвоїти навички роботи на комп'ютері; з безкоштовними комп'ютерними курсами в рамках навчальної програми Miсrosoft, після закінчення їх слухачі отримують іменний сертифікат програми "Світ безмежних можливостей" корпорації Miсrosoft, що надає можливість інвалідам зору покращити умови життя в місцевій громаді.

Представники Іршавського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, центру зайнятості, відділу роботи з інвалідами управління праці, районний офтальмолог розглянули шляхи формування механізму подальшої співпраці щодо надання соціальних послуг інвалідам зору та сім'ям, в яких виховуються діти з глибокими порушеннями зору.

У великих містах система соціальних послуг, користуючись якими люди з вадами зору можуть отримати важливі для себе консультації фахівців – тифлопедагогів, фізичних реабілітологів, інструкторів з орієнтування та мобільності, психологів, юристів, що знайомі з проблемами даної цільової аудиторії більш-менш розвинена. А ось у селах та районних центрах щільність мешкання людей з вадами зору набагато менша, тому система вказаних соціальних послуг або не розвинена взагалі, або розвинена дуже слабо. Приїздити ж до міста багатьом людям з вадами зору дуже складно, з огляду, перш за все, на проблеми з пересуванням, орієнтуванням, пошуком та оплатою проїзду супроводжуючого і т.п. Зазначені проблеми притаманні й нашій області, що має величезні відстані та складний рельєф. Тому люди з вадами зору та їх близькі, що мешкають у селі, приїздять до обласного центру дуже рідко, з найбільш важливих та невідкладних причин. Таким чином, вони втрачають дуже багато можливостей для розвитку, адаптації, інтеграції до суспільства, самореалізації в ньому, тощо, особливо це стосується родин, що виховують слабозорих або незрячих діточок.
 
Іршавська райдержадміністрація
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 378 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...