«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 18:51:52

Головна » 2011 » Листопан » 14 » На Закарпатті один пільговик може безоплатно з’їздити в Ужгород 7 разів на рік



На Закарпатті один пільговик може безоплатно з’їздити в Ужгород 7 разів на рік
12:39:25
 

Про те, що Україна — соціальна держава, записано в Конституції нашої країни. А робота на шляху її творення практично безконечна. І якість її залежить, перш за все, від тих, хто представляє владу в регіонах, у районах. Адже, як кажуть, столиця далеко. Саме про соціальні послуги нині наша розмова з начальником управління праці та соціального захисту населення РДА Юрієм ЛУКАЧЕМ.

– Юрію Івановичу, соціальна система має «повернутися» обличчям до тих, заради кого вона існує. Чи задоволені Ви механізмами реалізації соціальних програм і тим, як ваші фахівці працюють з людьми?

– Щиро радий, що люди не нарікають на якість обслуговування у тих чи інших підрозділах соцзахисту, на ставлення до відвідувачів. Ми маємо справу безпосередньо з людьми, переважно незахищеними, а це накладає на нашу роботу особливу відповідальність. Якісне обслуговування громадян, уважне ставлення до їхніх проблем – основна складова діяльності нашого управління.

– Ви на цій посаді працюєте з початку року. Що вдалося зробити за цей час?

– Насамперед, незважаючи на вкрай недостатнє фінансування на утримання управління, в т.ч. на канцтовари, витратні матеріали, ремонт техніки, на відрядження і заробітну плату, нам вдалося у повній мірі виконувати всі поставлені перед управлінням завдання. А їх чимало. Це і виплата соціальних допомог, призначення житлових субсидій, соціальний захист інвалідів, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, забезпечення права окремих громадян на пільги, перевірка призначених пенсій, моніторинг дотримання законодавства про працю, зокрема про оплату праці, легалізація зайнятості та багато іншого.

– Що є найбільш актуальним на даний час?

– Без винятку все. Але, користуючись нагодою, хотів би звернутися до жителів району, що у зв’язку з початком опалювального сезону актуальним є оформлення житлових субсидій. Можливість їх призначення легко розрахувати самому. Якщо вартість оплати за газ, електрику, воду та інші комунальні послуги перевищує 15 відсотків вашого сукупного середньомісячного доходу, то просимо до нас.

– Які питання в роботі найбільш важкі?

– Найважче працювати там, де відсутній чіткий механізм призначення допомоги або надання пільги. Зокрема, управління здійснює компенсацію автоперевізникам за перевезення пільгових пасажирів. Враховуючи розмір субвенції з державного бюджету та кількість жителів району, які мають право на пільги, один пільговик може безоплатно з’їздити в м.Ужгород в середньому 7 разів на рік. Хтось цим правом не користується ні разу, а хтось щоденно їздить в місто на роботу. Чіткий механізм компенсації відсутній, що тягне за собою незадоволення як пільговиків так і суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

– Ви є розпорядником коштів тільки державного бюджету?

– Ні, управління також реалізує районну програму «Турбота» на 2011 рік. Заходи програми спрямовані на забезпечення соціального захисту окремих категорій малозахищених верств населення району, котрі внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують допомоги та соціальної підтримки, забезпечення заходів щодо посилення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всього з передбачених 170000 грн. станом на сьогодні використано 164270 грн. Це, в основному, одноразові допомоги, в т.ч. нашим поважним 90-річним.

– Чи відчуваєте Ви підтримку з боку районної державної адміністрації?

– Управління праці та соціального захисту населення підпорядковане районній державній адміністрації та Головному управлінню праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. З боку обох структур ми відчуваємо постійну підтримку, порозуміння і готовність разом вирішувати усі питання. За це хочу подякувати голові РДА Руслану Чорнаку, нашому куратору, заступнику голови РДА Володимиру Химинцю та начальнику Головного управління Віктору Мацолі.

– Що б Ви побажали своїм колегам з нагоди День працівника соціальної сфери?

– Насамперед, вітаю увесь колектив нашого управління та Територіального центру соціального обслуговування з професійним святом. Бажаю міцного здоров’я, здійснення усіх мрій і задумів, успіхів, творчої наснаги у благородній та необхідній людям праці.

Також вітаю наших соціальних партнерів: Ужгородський районний центр зайнятості Управління пенсійного фонду України в Ужгородському районі , Ужгородську районну виконавчу дирекцію фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Бажаю Вам мужності у Вашій нелегкій справі, натхнення, справжніх друзів та надійних партнерів.

– Дякуємо, Юрію Івановичу, за розмову. Успіхів Вам і Вашому колективу.
 
Марія ПІДГОРНА, "Вісті Ужгородщини"
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 379 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...