«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 01:19:38

Головна » 2012 » Березень » 23 » На Закарпатті "розбазарюють" земельні ділянки лісового фонду



На Закарпатті "розбазарюють" земельні ділянки лісового фонду
11:52:10
 
 
Прокуратура області у 2012 році провела ряд перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства і щодо використання та охорони земель лісового фонду. Виявлено численні порушення в діяльності посадовців, що уповноважені здійснювати контроль з метою збереження земель.

Про це повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Віталій Свистак.

Так, прокуратурою Рахівського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Державного підприємства «Ясінянське лісомисливське господарство», за ч. 2 ст. 364 КК України.

Перевіркою встановлено, що розпорядженням голови Рахівської районної державної адміністрації в 2006 році вилучено з постійного користування Державного підприємства «Ясінянське лісомисливське господарство» земельні ділянки лісового фонду загальною площею 5,0 га на території Лазещинського лісництва, які в подальшому були надані у приватну власність громадянам для дачного будівництва та для ведення особистого селянського господарства.

Після цього, службові особи Державного підприємства «Ясінянське лісомисливське господарство», у порушення вимог Земельного кодексу України до Рахівської РДА та до громадян, що безоплатно одержали земельні ділянки, для сплати збитків не звернулися, чим спричинено тяжких наслідків державним інтересам в розмірі 278 тисяч гривень.

Крім того, встановлено, що за період 2009 – 2012 земельні ділянки лісового фонду надавались в обмежене використання на умовах земельного сервітуту. Всього на момент перевірки укладено 15 таких договорів. Більшість з них укладена всупереч вимог Земельного кодексу України, ( договори не пройшли державну реєстрацію). За результатами перевірок прокуратура оскаржила до суду сім таких договорів, по інших перевірки тривають.

Прокуратурою Перечинського району встановлено, що начальником відділу Держкомзему в Перечинському районі видано ряду громадян протиправні висновки щодо погодження надання у власність земельних ділянок. Районною прокуратурою принесено 7 протестів на незаконні висновки відділу Держкомзему у Перечинському районі щодо погодження проекту відведення земельних ділянок, котрі розглянуто та задоволено, а також заявлено 7 позовних заяв про скасування державних актів на право власності на земельні ділянки.

http://zakarpattya.net.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 412 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
В Дубае открылся высочайший отель в мире
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...