«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 01:05:11

Головна » 2011 » Лютий » 23 » Олег Куцин: «Влада, яка запалила і роздмухала іскру конфлікту на Верецькому перевалі, в підсумку отримає полум’я»



Олег Куцин: «Влада, яка запалила і роздмухала іскру конфлікту на Верецькому перевалі, в підсумку отримає полум’я»
09:09:25
 
Редакції Закарпаття онлайн вдалося поспілкуватися з основним фігурантом інциденту на Верецькому перевалі, головою Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олегом Куцином.

І з тривалої розмови з паном Олегом, і з відомої нашій редакції реакції ключових українських громадсько-політичних організацій Закарпаття, закарпатського українства загалом, ми отримали чітке відчуття того, що незграбні дії окремих представників нинішнього владного режиму, зокрема в цій конкретній ситуації, можуть спровокувати на Закарпатті серйозний конфлікт. Чи є саме це метою влади, буде видно вже найближчим часом.
 
"Зараз вся державна машина руками закарпатської міліції пробує інкримінувати ВО "Свобода" розпалювання національної ворожнечі. – каже Олег Куцин. – Наша ж позиція є однозначною: ми не маємо жодних претензій до простих угорців, до угорського народу в цілому. Більше того, як відомо, ВО "Свобода" проводить переговори про співпрацю з патріотичною угорською партією "Йоббік". Але є речі, які не мають жодного стосунку до українсько-угорських стосунків – ні на побутовому, ні на міжнародному рівні.
 
Бо відома споруда на Верецькому перевалі – і це відомо всім, про це не раз заявлялося в ЗМІ, про це говорили громадсько-політичні організації, окремі політики, науковці і цілі обласні та міські ради – від самого початку була споруджена не тільки з порушенням чинного законодавства України, але й з виразно провокативною метою. Угорців і українців в контексті будівництва цієї споруди зіштовхнули не я, не ВО "Свобода", не будь-які інші українські організації, які відстоюють інтереси українців, а влада – попередня і нинішня. "Розділяй і володарюй!" – принцип, відомий з давніх часів.
 
Свідомо роздмухуючи іскру нею ж зініційованого, спровокованого і значною мірою зорганізованого конфлікту, влада, в кінцевому підсумку, може отримати велике полум'я, в котрому згорить сама. Ми ж зробимо все можливе, щоби українсько-угорські стосунки очистилися від провокацій політиків і набули обрисів справжньої і щирої співпраці двох народів, справжнього добросусідства".
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 350 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...