«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 21:53:35

Головна » 2009 » Грудень » 21 » Овочі і фрукти не вбережуть від захворювань



Овочі і фрукти не вбережуть від захворювань
16:19:20
Із завершенням першого десятиріччя ХХІ століття, здається, слабішають надії на те, що трохи збільшивши споживання, наприклад, самого лише броколі можна подолати хвороби. Дехто навіть закликає переосмислити те, як ми реагуємо на інформацію про харчування та хвороби.
 
Кампанія "П'ять щодня”, яка бере коріння у США, прийшла до Англії 2003 року. Її метою було збільшити споживання фруктів та овочів в рамках програми "національного пріоритету".

Але роль, яку відіграють овочі та фрукти у захисті нас від серцево-судинних захворювань та раку, крім традиційної функції замінників більш калорійних продуктів, зараз виявляється більш неоднозначною.

В одному з нещодавніх досліджень було доведено, що у той час, як вегетаріанці, здається, мають менший ризик виникнення раку, аніж м'ясоїди, вони не захищені від раку кишечнику – однієї із найтиповіших форм хвороби, на яку, як вважалося раніше, особливо впливає споживання червоного та переробленого м'яса.

"Ми не маємо сумнівів, що огрядність, а також алкоголь є чинниками ризику захворювань," - каже Том Сандерс, професор харчування та дієтології з лондонського Кінгс коледжу, "Але теорію про менший ризик зі збільшенням споживання фруктів та овочів після усунення усіх інших чинників довести значно важче."

"Один із міфів полягає у тому, що фрукти просто просякнуті мінералами – воно так не є. Це переважно вітамін С та калій – і більшість з нас насправді мають їх достатньо без "п'яти щодня.”

Зелені листя

Здається, що навіть багаті на поживні речовини овочі, такі як броколі, шпінат та капуста, не надають захисних переваг проти серйозних захворювань, на які раніше покладалися – принаймні, за тих обсягів, у яких їх споживає широкий загал.

«Впродовж останніх років це спричинило величезну кількість досліджень, і ми бачили, що біологічна діяльність – типова для тисяч рослинних продуктів – може відвернути рак у певних індивідуумів," - каже професор Іан Джонсон з Інституту дієтології. "Але впевненість у тому, що лабораторні результати насправді спрацьовують і серед широкого загалу слабкішає. Ми не там, де сподівалися бути десять років тому."

Однак, залишається надія, що якщо активні хімікати у цих продуктах активно підсилити та оптимізувати, вони можуть виявитися провідною зброєю у профілактиці раку.
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 409 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Тимошенко два місяці чекає зустрічі з Януковичем
Парламент відхилив запит Яценюка про парламентські вибори у березні 2011 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...