«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 17:00:03

Головна » 2011 » Листопан » 17 » Паління в закладах громадського харчування, культури та спорту має бути повністю заборонено - законопроект



Паління в закладах громадського харчування, культури та спорту має бути повністю заборонено - законопроект
17:49:41
 

Народні депутати України пропонують повністю заборонити тютюнопаління у закладах громадського харчування, культури та спорту.
Відповідний законопроект №9474 зареєстровано в парламенті 17 листопада, в Міжнародний день відмови від паління.

Як повідомляє прес-служба народного депутата (Партія регіонів), голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтеєвої, яка є ініціатором і одним з авторів законопроекту, в чинній редакції закону передбачено, що заклади громадського харчування мають відводити щонайменше 50% площі залів для некурців.

"Але на практиці проконтролювати цю вимогу практично неможливо", - констатувала депутат

У разі ухвалення нового законопроекту буде повністю заборонено палити не лише в ліфтах, закладах охорони здоров'я, навчальних та освітньо-виховних закладах, на дитячих майданчиках, в під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, а й на спортивних майданчиках, стадіонах, у закритих приміщеннях закладів громадського харчування, а також у приміщеннях закладів культури.

Законопроект також передбачає суттєве збільшення штрафів за невжиття заходів із припинення паління в приміщеннях закладів громадського харчування (від 1 тис. до 10 тис. грн).

Важливою нормою законопроекту є також заборона паління в закладах культури і на стадіонах, зокрема під час проведення футбольних матчів. Прикладом і спонуканням до дії має стати заява УЄФА від 20 жовтня 2011 р. щодо 100-відсоткового очищення всіх об'єктів чемпіонату Європи з футболу 2012 року від тютюнового диму на період чемпіонату, вважає голова комітету.

"Ухвалення законопроекту призведе до значного зменшення негативного впливу тютюнового диму на людей. Водночас основну відповідальність покладуть на власників закладів, що сприятиме практичному виконанню вимог законодавства та міжнародних зобов'язань України щодо захисту людей від шкідливого впливу тютюнового диму. Це призведе до зниження рівня смертності, а також до зменшення кількості пожеж", - резюмувала Т.Бахтеєва.

Співавторами документа стали народні депутати Юрій Мірошниченко, Юлія Льовочкіна, Ян Табачник, Олександр Зац, Ірина Горіна, Іван Попеску, Геннадій Самофалов (Партія регіонів), Олеся Оробець, Кирило Куликов (фракція НУ-НС), Олег Зарубінський (Блок Литвина) та Євген Царьков (Компартія).
 
Джерело: interfax.com.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 393 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Боярская вернулась к женатому и потеряла бабушку
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
Генеральная прокуратура запретила блокировку автомобилей, владельцы которых нарушили правила парковки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...