«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 09:41:57

Головна » 2011 » Грудень » 26 » Підготовчий етап проекту організації території НПП “Синевир” завершено



Підготовчий етап проекту організації території НПП “Синевир” завершено
11:47:22
 

Під головуванням М. Дербака відбулося засідання науково-технічної ради НПП "Синевир”, на якій розглядалися питання розроблення проекту організації території національного парку, зміни до функціонального зонування, створення науково-дослідних лабораторій тощо.

Перший, підготовчий етап проекту організації території НПП "Синевир”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів завершено. Про це на науково-технічні раді повідомив представник Державної екологічної академії, завідувач кафедрою екології та економіки землекористування, А.Юрченко. Тобто, зібрано вихідні дані, аналіз сучасного стану території НПП "Синевир”, зроблено аналіз науково-дослідної роботи, аналіз матеріалів "Літопису природи”, зроблено характеристику рекреаційних об’єктів, виробничих підприємств. За результатами проведених робіт підготовлено звіт, який узгоджено з фахівцями і науковцями парку.

Заступник директора установи, Ю. Тюх ознайомив присутніх з планами щодо створення в установі науково-дослідних лабораторій для проведення різних наукових досліджень, визначення проб води, ґрунтів тощо. Є також потреба в проведенні лабораторних досліджень для рибного господарства, реабілітаційного центру бурого ведмедя, для розсадника рідкісних рослин. Загалом, це буде лабораторія для біотичних і абіотичних досліджень.

Начальник відділу державної охорони ПЗФ НПП "Синевир” В. Субота ознайомив присутніх з існуючим зонуванням території парку і пропонованими змінами до нього. Необхідність зміни зонування викликана тим, що створено нове Вільшанське ПОНДВ і є певні зміни в структурі лісу. Чорноріцьке ПОНДВ було заповідною зоною, але, за результатами певних наукових досліджень зроблено висновок вилучити з заповідної зони 37 га і перевести їх в господарську зону. Це переважно дороги та території, які втратили наукову цінність. А от у недавно приєднаному до парку Вільшанському ПОНДВ запропоновано наступний розподіл: заповідна зона — 85 га, зона регульованої рекреації — 1518 га, господарська зона — 701 га.

Головний природознавець П. Шпілька ознайомив присутніх з проектами лімітів спеціального використання природних ресурсів на 2012 рік. Зокрема, проекти передбачають використання природних ресурсів у наукових, рекреаційних, еколого-освітніх цілях, для сінокосіння, випасу худоби, збір дикоростучих грибів і ягід тощо. Для детального ознайомлення проекти лімітів були роздані всім членам НТР.

Любов Гречин
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 473 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
В Европе хотят качать электроэнергию из космоса
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...