«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 01:42:45

Головна » 2010 » Травень » 14 » Пілоту Качинського не вистачило 5 секунд, щоб уникнути катастрофи



Пілоту Качинського не вистачило 5 секунд, щоб уникнути катастрофи
11:28:45
Польське видання Dziennik Gazeta Prawna опублікувало сенсаційні витяги з розшифровки "чорних скриньок" літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився під Смоленськом.

За даними розшифровок бортових самописців, екіпажу літака Ту-154 не вистачило всього 5 секунд, щоб вирівняти лайнер і уникнути трагедії.
Командир екіпажу капітан Аркадіуш Протасюк занадто пізно зрозумів, що літак знаходиться так близько до землі. А коли зрозумів, спробував екстрено перевести лайнер під злітний режим. Однак для переходу з посадкового режиму на злітний Ту-154 через особливості конструкції двигунів потрібно 10 секунд. На момент падіння лайнер встиг набрати лише 60% необхідної для зльоту потужності. По-суті, пілотам не вистачило 5 секунд, щоб уникнути удару об землю.

Після того, як Аркадіуш Протасюк усвідомив, що різкий зліт літака неможливий і за мить відбудеться зіткнення із землею, він спробував посадити лайнер "на черево".
Капітан задер ніс лайнера, щоб не увійти в землю "штопором". Це давало шанс на жорстку посадку літака, однак лайнер зачепив крилом дерево. Третина крила відломилася. І коли Ту-154 торкнувся хвостовою частиною землі, його закрутило навколо своєї осі. Двигуни відлетіли, літак розвалився на частини і спалахнув.

Нагадаємо, катастрофа польського урядового літака сталася 10 квітня під час заходу на посадку на аеродром "Північний" під Смоленськом, в умовах густого туману. Президент Польщі Лех Качинський на чолі офіційної делегації, де було багато польських високопосадовців і все військове керівництво країни, прямував в Катинь, щоб взяти участь у жалобним заходах. Ніхто з 96 людей, які перебували на борту, не вижив.

З'ясуванням причин аварії лайнера займаються спільно слідчі органи Росії та Польщі. Обидві "чорні скриньки" вже розшифровані.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 328 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...