«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 15:53:20

Головна » 2011 » Серпень » 8 » Послуги закарпатських стоматологів подорожчають на 30 %



Послуги закарпатських стоматологів подорожчають на 30 %
17:44:44
 
 
Стрибок цін в області слід чекати вже у вересні. Причина - зміна оподаткування.

Про це в ексклюзивному коментарі  розповів головний лікар Закарпатської обласної стоматологічної поліклініки Ростислав Лесів. 1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів №785 (від 9 червня 2011 року), якою затверджено новий перелік виробів медичного призначення, що постачаються без сплати податку на додану вартість.

На жаль, в оновлений список не потрапила низка виробів, що використовуються в стоматологічній практиці. Відтак, можуть подорожчати пломби і стоматологічне обладнання.

«Вартість збільшиться на вироби стоматології та на інструменти. Це, в кінцевому рахунку, здорожчить стоматологічні послуги», – зазначив головний лікар. – В бюджетних поліклініках це може призвести або до зменшення продукції, яку вони зможуть закупити, або ж до залучення додаткових бюджетних коштів для того, щоб закупити той чи інший матеріал. У приватних клініках подорожчають всі послуги без виключення, адже ніхто не готовий працювати собі в збиток».

На думку Ростислава Андрійовича, стрибок цін на Закарпатті варто чекати вже у вересні. Адже поки як в клініках, так і в магазинах збереглися певні запаси продукції, закупленої без сплати ПДВ.

«Ціни можна залишити на рівні тих, що були в минулому році, – вважає декан стоматологічного факультету УжНУ Юрій Переста. – Є можливість змусити тих посередників, які ставили чи не подвійну націнку, встановити її в межах 15-20%. Це буде регулювати Кабмін і, в першу чергу, ринок. Така зміна в оподаткуванні дасть можливість заробити бюджету і пенсійному фонду, а не тільки посередникам, які заробляли за рахунок лікарів і пацієнтів. Я вважаю, що правила гри мають бути однаковими для всіх».

Наразі закарпатська стоматологія є дешевшою, ніж у великих містах. Про Європу – годі й казати. Не дарма лікувати зуби до нас приїздять наші сусіди – словаки й угорці. Не рідкі гості закарпатських клінік також заробітчани з Італії, Португалії, Німеччини. Найбільш популярна послуга – протезування. Хоча і пломбування користується неабияким попитом. Бо якщо, скажімо, для німців типовим є ставити на задні зуби пломби з темного металу (срібло з елементами ртуті), адже тільки такий матеріал покриє страховка, а пломба з фото-полімеру коштує за дорого, – то в Україні її можна зробити відносно дешево.

Аліса Квич
редактор порталу "Мукачево.net"


Джерело: http://www.mukachevo.net
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 407 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
В Украине будет адская жара еще 10 дней
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...