«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 22:21:15

Головна » 2009 » Грудень » 5 » Президентські вибори в Україні під загрозою зриву



Президентські вибори в Україні під загрозою зриву
13:24:41
 
Проблеми з фінансуванням Центрвиборчкому можуть поставити під загрозу проведення президентських виборів. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера. Він повідомив про наявність серйозних проблем з фінансовим забезпеченням діяльності ЦВК.
 
"На сьогодні це основна причина, яка може поставити під загрозу весь виборчий процес", - зазначив він. При цьому Магера не виключає, що проблеми з фінансуванням можуть мати політичне підґрунтя. "Я не хочу думати, що хтось має на меті зірвати вибори. Але бюджет на 2010 рік не прийнятий. Політики пообіцяли його тільки в лютому. Тоді дозвольте запитати, хто і як оплачуватиме зарплату сотням тисяч членів виборчих комісій по всій Україні?", — сказав він.
 
При цьому Магера не впевнений, що фінансування діяльності ЦВК вдасться забезпечити в обхід бюджетного законодавства. "Водночас ніхто не може зобов’язати Кабмін видавати напівлегітимну постанову про виділення коштів. Тим паче на тлі економічної кризи", — сказав Магера. Говорячи про можливі фальсифікації під час голосування, заступник голови ЦВК зазначив, що їхнім джерелом є можливість корегувати списки виборців безпосередньо в день виборів. "Попри те що КСУ заборонив відверто неконституційні норми закону про вибори президента, там залишилися моменти, котрі ну ніяк не в’яжуться із проведенням демократичних виборів. Один із них — можливість коригувати списки виборців у день виборів", — сказав Магера.
 
Він нагадав, що можливість корекції виборчих списків вже призводила до масових фальсифікацій під час попередніх президентських виборів. "Ця норма була присутня в джентльменському наборі фальсифікацій 2004 року. Її вдалося вилучити із закону про парламентські вибори. Однак на президентських виборах ідеологи закону вирішили наступити на ті самі граблі", - зазначив Магера. На його думку, корекція списків в день виборів і на цей раз може привести до численних навмисних фальсифікацій. "Зараз у реєстрі приблизно 36,5 мільйона виборців. Тож не дуже дивуйтеся, якщо в день голосування їх виявиться 37 мільйонів", — заявив він.
 
При цьому заступник голови ЦВК нагадав, що реєстр виборців на сьогоднішній день значно покращено порівняно з 2007 роком. Зазначимо, що Комітету виборців повідоми про великі фальсифікації та можливий підкуп виборців на виборах у січні. На підкуп одного виборця в штабах виділяється приблизно 800 гривень.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 406 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Тимошенко два місяці чекає зустрічі з Януковичем
Парламент відхилив запит Яценюка про парламентські вибори у березні 2011 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...