«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 13:50:56

Головна » 2011 » Вересень » 22 » Путін і Мєдвєдєв приготували Януковичу жорсткий ультиматум



Путін і Мєдвєдєв приготували Януковичу жорсткий ультиматум
09:54:13

 
На тлі суперечностей між Росією і Україною, в суботу, 24 вересня, в Москву на переговори приїжджає президент Віктор Янукович.

Розмова, судячи з коментарів у російському МЗС, Кремля та Білому домі, очікується жорсткою, тому спілкуватися з Януковичем будуть відразу і президент РФ Дмитро Мєдвєдєв, і прем'єр Володимир Путін.

Переговори пройдуть у резиденції глави російської держави в Завидово, куди він і Володимир Путін прибудуть після виступу на з'їзді "Єдиної Росії".

"Чекаємо обміну думками по поточних торговельно-економічних питань. Зрозуміло, ми готові обговорювати тему Митного союзу (МС) і, звичайно, газову тематику", - зазначив тематику переговорів прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пише "КоммерсантЪ".

За даними джерел видання, Віктору Януковичу не слід розраховувати на поступки.
"Українському лідеру, в першу чергу, запропонують визначитися: або Україна вступає до Митного союзу і зберігає для себе російський ринок, або не вступає і втрачає його. Від цього буде залежати і доля української ГТС, і ціна на російський газ", - розповіло джерело видання.

"Настав момент істини. Він (Віктор Янукович) повинен зробити вибір, з ким він: з нами чи з Європою. На двох стільцях всидіти вже не вийде", - категорично заявили у Кремлі.

"Якщо Україна не вступить до МС, ми будемо змушені зайнятися імпортозаміщенням української продукції. І куди в цьому випадку вони подінуть своє машинобудування?", - розповіло джерело видання.

За його словами, загрози української сторони звернутися до суду, якщо газові контракти не будуть переглянуті, Росію не лякають.

Російський дипломат, що готує суботню зустріч зазначив: "Бажання Україна судитися в Стокгольмському арбітражі нас не лякає. Ми готові. Але в цьому випадку внутрішньополітичні втрати Януковича виявляться істотними. Туди ж викличуть Тимошенко і вона розповість все, що ще не встигла розповісти, причому прозвучить це з європейської майданчика. Ну і Путін ще до Швеції злітає".

Водночас, не дивлячись на настрої Росії, українська сторона розраховує на компромісне рішення.

"Будемо обов'язково домовлятися. Президент полетить в суботу в Росію, буде зустріч. Те, що вони (російська сторона) нам раніше пропонували, нам не підходило. Думаю, будемо шукати компроміс. Треба буде поступитися, і, напевно, всі це розуміють, що поступки повинні бути взаємними", - сказав український прем'єр Микола Азаров.

Водночас, українська сторона готується також до гіршого сценарію. У разі відмови Москви знизити ціну на газ, Київ погрожує підняти питання про підвищення ставки за транзит російського палива - майже в два рази.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 472 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
В Украине будет адская жара еще 10 дней
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...