«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 00:38:01

Головна » 2011 » Липень » 29 » Ринкові війни у Мукачеві - 2: а творог і нині там...



Ринкові війни у Мукачеві - 2: а творог і нині там...
12:50:21
 

Як уже повідомлялося, у місті Мукачево розгорнулась справжнісінька війна зі стихійною торгівлею на прилеглих вулицях довкола центрального ринку. Сайт "Панорама Мукачева" розмістив інтерв’ю з директором ПСК "Мукачівський центральний ринок” Борисом Лукіянцем, який ми і пропонуємо до уваги наших читачів.

– Пане Борисе, то чи маєте ви право займатися сезонною торгівлею на майданчику перед центральним входом?

– Ще 7 листопада 2005 року КП "Мукачівський центральний ринок” підписало Договір купівлі-продажу земельної ділянки, усього – 6257 кв.м., в т. ч. – 3652 – будівля, решта – територія для обслуговування ринку. В цьому договорі чітко визначено: "На площі 2605 кв.м. знаходяться будівлі та споруди: складу, громадської вбиральні, пункт збору сміття, замощення. Функціональне призначення цієї площі земельної ділянки: організація інфраструктури обслуговування ринку, облаштування автостоянки, сезонна торгівля сільськогосподарською продукцією, посадковими матеріалами…” На ділянці перед центральним входом, яка у плані значиться як майданчик для сезонної торгівлі (до речі, погоджений міським головою з його підписом та печаткою), ведеться сезонна торгівля з 1 квітня по 1 листопада.

– Ринок на Чайковського не створює вам серйозної конкуренції?

– Я не маю жодних претензій до нього, ми у чудових відносинах з директором цього ринку. Можна сказати, що він мені зробив послугу, бо люди, що торгували на проїжджій частині по вул. Габермана перейшли до нього. Звичайно, для декого це має негативний ефект – власники магазинів по вул. Габермана відчутно втратили клієнтів, адже купуючи продукти, люди заходили і до них. Також додам, що якби влада працювала виважено, ринок на Чайковського не був би переповнений, частина людей могли би залишитися на нашому ринку у кращих умовах.

– Ви вважаєте розпорядження міського голови щодо стихійних ринків невиваженим?

– Мені здається, що воно написане трохи предвзято. Чомусь "порядок” наводять тільки на нашому ринку. Якщо проїхатись по Мукачеву, то є немало точок стихійної торгівлі – Одеська, Окружна, Закарпатська, зелений ринок в Росвигові. Але чому міліція розганяє тільки людей на нашому ринку, при чому тих, що знаходяться на спеціально призначеному для сезонної торгівлі майданчику?

В кінці нашої розмови Борис Лукіянець спитався у нашого кореспондента: "От ви, як пересічний мукачівець, якої думки – що спонукало правоохоронні органи виганяти людей з майданчика для торгівлі перед ринком? Адже про це немає жодного слова у розпорядженні міського голови. До речі, мене до тепер з ним не ознайомили, і знаєте чому? Бо про наш ринок там не йде мова.” Звичайно, кожен має право на власну думку, але журналістська етика не дозволяє нам суб’єктивні висловлення. Якщо правоохоронні органи вважатимуть за потрібне відповісти на це питання, ми обов’язково опублікуємо їх відповідь.

Після директора ринку до нас завітав ще один наш постійний читач, який приніс нам цікаву підбірку фотографій. Вони вже стосуються ринку по вул. Чайковського. Тут добре видно, що заходи міської влади, яка не може натішитися мудрим рішенням про відкриття нового ринку і "кінцем стихійної торгівлі”, фактично нічого не змінило. Перефразовуючи відому байку, "а творог і нині там”. І проблема тут не у власниках ринків – вони, як і кожен мукачівець, не відмовляться від зайвої копійки, що сама лізе в кишеню. Проблема в нас самих – допоки ми будемо купувати продукти "з-під ніг та колес”, доти вони будуть там продаватися. І ні директори ринків, ні влада нічим тут не зарадять.



Джерело: http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 486 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...