«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 20:41:29

Головна » 2011 » Лютий » 21 » Син Каддафі: Лівія стоїть на порозі громадянської війни



Син Каддафі: Лівія стоїть на порозі громадянської війни
10:25:07
 
 
Син лідера лівійської революції Муамара Каддафі Саїф аль-Іслам, що вважається наступником батька на чолі Джамахірії, заявив, що через протистояння племен Лівія стоїть на межі громадянської війни.

Про це він сказав у своєму виступі на національному телебаченні.

За словами Сейфа аль-Іслама, в країні "панує хаос", а сепаратистські рухи, що діють із-за кордону, загрожують національній єдності країни.

"Те, що відбулося у Бенгазі, може стати загрозою для безпеки країни, - підкреслив син лідера лівійської революції. - Ці події - прямий шлях до міжконфесійної ворожнечі і сепаратизму".

За його словами, за подіями в Ель-Байді стоять ісламські угруповання, які "вже оголосили про створення там ісламського емірату". А те, що відбувається в Джамахірії, переконаний Сейф аль-Іслам, слід розглядати як змову, за якою криється прагнення розколоти країну на кілька ісламських держав.
"Якщо відбудеться громадянська війна, то згорить вся нафта, і ніхто не витягне з неї користі", - застеріг він.

Говорячи про жертви заворушень у Лівії, Сейф аль-Іслам заявив, що за всі за дні безладів у Бенгазі загинули 84 людини, в Ель-Байді - 14. "Засоби масової інформації призводять завищені цифри", - вказав він.

Син лідера лівійської революції пообіцяв збільшити в країні зарплати, закликавши при цьому до свободи преси, початку діалогу з опозицією і створення комітету для розробки конституції Лівії.

Аль-Іслам запевнив телеглядачів, що це відбудеться найближчим часом - вже у понеділок вдень Загальний народний конгрес скличе засідання, щоб скласти чіткий план реформ.

"Ми повинні використати шанс для проведення безпрецедентних для Лівії реформ", - заявив він, закликавши при цьому враховувати "сумний" досвід революцій у сусідніх країнах Тунісі та Єгипті.

"Ми, на відміну від наших сусідів, отримаємо всі, не заплативши страшну ціну", - сказав син лівійського лідера. В іншому випадку, за словами аль-Іслама, лівійців чекає громадянська війна і розкол країни на кілька держав.

Син полковника Каддафі пояснив, що Лівія, на відміну від Єгипту та Тунісу, складається з племен, які, у разі зникнення централізованої влади, почнуть воювати між собою. "До того ж, зараз на руках у людей виявилося дуже багато зброї", - додав він.

Також Саїф відзначив, що лівійська армія в порядку, і буде захищати Муаммара Каддафі. "Армія буде до останньої краплі крові захищати Лівію, Тріполі, Муаммара Каддафі", - заявив він.

За його словами, армії буде належати основна роль у наведенні порядку "будь-якою ціною" у країні, де вже п'ятий день тривають народні хвилювання.

Син Каддафі підтвердив, що на боці його батька сотні тисяч лівійців. "Зараз десятки тисяч їдуть в Тріполі, щоб захистити свого лідера", - додав він.

Раніше арабські ЗМІ повідомили, що деякі лівійські військові і офіцери сил безпеки перейшли на бік супротивників Каддафі.

Акції протесту в лівійських провінціях з вимогою відходу від влади правлячого в країні 1942 Муаммара Каддафі і всіх високопоставлених чиновників тривають з 15 лютого. Влада країни жорстоко пригнічує демонстрації. За даними ЗМІ, за ці дні число загиблих від рук правоохоронців склало не менше 200 осіб.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Світ | Переглядів: 369 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...