«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 03:50:24

Головна » 2011 » Січень » 31 » Техогляд пропонують робити без ДАІ, довідок і не дорожче 300 грн



Техогляд пропонують робити без ДАІ, довідок і не дорожче 300 грн
11:24:00
 
 
У питанні про зміну проходження техогляду автомобілів з'явився новий поворот. Окрім документа, підготовленого Держкомпідприємництва (ключова ідея – відібрати право на техогляд у ДАІ), свій варіант до Кабміну направила Всеукраїнська асоціація імпортерів і дилерів (ВААІД).

Суть пропозицій ВААІД - заміна державного техогляду недержавним техконтролем - на тих же сертифікованих СТО, які замість ДАІ одразу видадуть талон про те, що на момент перевірки машина була справна, і будуть за це відповідати, пише "Сегодня".

Дилери пропонують не проводити контроль для машин, які "молодші" трьох років. У віці від 3 до 15 років - проходити контроль раз на два роки, старше 15 років - щорічно. При цьому ВААІД проти проведення фото-та відеозйомки процесу діагностики, як пропонує Держкомпідприємництва.

"Це доведе лише те, що автомобіль був на СТО, але ж його туди могли привезти на евакуаторі, взагалі без двигуна. Плюс – це робить дорожчою саму процедуру ТО, адже станції буде треба утримувати додатково адміністратора, відеооператора. У нашому варіанті ТО обійдеться в 80-200 грн", - розповів виконавчий директор ВААІД Олег Назаренко.

Зараз, нагадаємо, техогляд коштує 320 грн (якщо проводити діагностику при МРЕО) і до 445 грн - якщо перевіряти справність машини на приватній СТО.
Назаренко уточнив, що Кабмін має встановити верхню межа вартості діагностики, але уніфікувати її ціну не можна: одна справа перевірити "Жигулі", інша - "Лексус".
Також пропонується скасувати обов'язкові медичні довідки, що заощадить водіям ще 140-160 грн, і не перевіряти сплату штрафів, мовляв, до техстану машини це не має стосунку.

У ДАІ наполягають, що меддовідки потрібні: вони не дозволять сісти за кермо дальтонікам, психічно хворим, наркоманам та п'яницям. Адвокат Вадим Володарський згоден з цим частково: "Під час отримання прав водій вже проходить медкомісію. Можливо, варто проводити медогляди раз на 5 років, а раз на два роки - лише для водіїв-пенсіонерів і інвалідів".

Зараз всі проекти знаходяться на стадії розгляду. Автори проектів розраховують, що питання техогляду Верховна рада розгляне на цій сесії, яка починається вже 1 лютого. У департаменті ДАІ наголосили, що поки закон не змінили, техогляд треба проходити, як і раніше.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 382 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...