«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 00:57:09

Головна » 2011 » Вересень » 8 » Тимошенко під час укладення газових контрактів сподівалася на інший результат президентських виборів



Тимошенко під час укладення газових контрактів сподівалася на інший результат президентських виборів
10:15:35
 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час засідання Печерського районного суду Києва у газовій справі заявила, що під час укладення газових угод із Російською Федерацією у 2009 році закладала надійну перспективу і стратегію українсько-російського співробітництва, виходячи із перспективи іншого результату президентських виборів 2010 року.

"Чесно кажучи, я сподівалася на те, що президентські вибори (2010 року) складуться трохи по-іншому і тому й директиви, і ця складена концепція співпраці у газовій сфері закладали досить надійну перспективу і стратегію співпраці Росії та України в цій сфері. Тому я не могла жодним чином завдавати шкоди на майбутнє", - заявила вона у відповідь на питання свого адвоката Юрія Сухова, чи передбачала вона можливі негативні наслідки підписання газових контрактів із РФ у 2009 році. Питання було поставлене під час запитань до обвинуваченої з боку захисту.

У цілому захист екс-прем'єра ставив їй мало питань. Зокрема, адвокат Олександр Плахотнюк поцікавився, чи перевищувала під час переговорів щодо газу в Росії в січні 2009 року вона свої посадові повноваження, на що Тимошенко відповіла: "У січні, як і в решту часу, я не перевищувала своїх службових обов'язків". Це питання захисту викликало усмішки і в самої Тимошенко, і у головуючого в газовій справі судді Родіона Кірєєва.

Також Плахотнюк поставив своїй підзахисній питання, чи переслідувала вона корисливу мету, або чи діяла на користь третіх осіб. На це Тимошенко відповіла: "Я діяла проти інтересів третіх осіб - RosUkrEnergo - виключно в інтересах держави".

Головуючий суддя Кірєєв, який практично не ставив запитань під час допиту свідків і експертів, до Тимошенко мав ряд уточнюючих питань, зокрема, його цікавили обставини підготовки директив на проведення переговорів щодо газу.

Наприкінці засідання адвокати Тимошенко хотіли заявити чергове клопотання про скасування арешту своєї підзахисної, проте Кірєєв оголосив перерву до ранку, враховуючи тривалість допиту підсудної на засіданні в середу.

Після закінчення засідання Тимошенко, звертаючись до депутатів і присутніх в залі засідань суду журналістам, подякувала їм і сказала: "Дуже сподіваюся на те, що після сьогоднішніх пояснень в інформаційному просторі з'явиться об'єктивна інформація".

Нагадаємо, що суд оголосив перерву у слуханні до 09:30 8 вересня.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 412 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...