«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 09:48:55

Головна » 2011 » Червень » 9 » Трохи більше половини ужгородців хочуть до ЄС



Трохи більше половини ужгородців хочуть до ЄС
17:04:54
 
 
54,4% ужгородців за те, щоб Україна увійшла до ЄС. Про це повідомила координатор проекту «Ужгородський єврофест 2011» Галина Бабунич.

Серед переваг вступу: «можливість безвізового пересування», «реформи, що змінять країну на краще», «європейські стандарти життя», «впевненість у завтрашньому дні», «соціальні гарантії», «доступ до європейських програм розвитку», «європейська освіта» і «там жити краще». Проти приєднання до ЄС -18,6% мешканців Ужгорода, їхні аргументи: «там не так вже й добре, чомусь словаки, угорці та румуни саме на наших ринках скуповуються», «високі ціни», «там ми нікому не потрібні», «й так непогано живемо», «ЄС сам скоро розвалиться, он, вже й безвізовий режим хочуть скасувати». Опитування у рамках проекту «Ужгородський єврофест 2011» проводили волонтери ГО Ліга розвитку міжнародних зв’язків «Потенціал».

«Як свідчать цифри, більшість учасників опитування мають родичів чи друзів, що проживають на території ЄС (79,8%), тобто з перших вуст можуть дізнатися про переваги та недоліки інтеграції для пересічних європейців, а також порівняти їхні реалії з українськими, – каже Галина Бабунич. – Можливо, саме тому 70% переконані, що пересічній людині краще живеться саме у країнах ЄС і свою думку аргументують високими показниками рівня життя й економічного розвитку, політичною стабільністю, досконалістю правової системи, системи соціального захисту, медичного обслуговування, вільним пересуванням, можливостями для якісного навчання, подальшого працевлаштування й гідної оплати праці.

При опитуванні ужгородців волонтери просили також оцінити свій рівень поінформованості про ЄС, історію його виникнення, інституції та функціонування. Всього 15% вважають, що достатньо знаються на євроінтеграційному процесі. Найбільше виявилося тих (62%), які визнали, що знають про ЄС не так вже й багато. Ще 18% чесно зізнались, що нічого не знають про історію й інституції Євросоюзу. 5% респондентів було важко дати відповідь на це питання.

Відповідаючи на питання «Чи знаєте Ви, скільки країн входить до Європейського Співтовариства?», 36% дали ствердну відповідь, однак, при цьому 51% назвали неправильне число країн-членів ЄС. Здебільшого озвучувались цифри 12, 20, 24. Правильну відповідь – 27 країн – вдалося почути лише від 49% з тих, котрі стверджували, що знають кількість країн-членів ЄС, і всього 18 % від загальної кількості респондентів.

Всього було опитано 487 осіб, різних вікових категорій і професій.
 
 
Джерело: http://zik.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 747 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Заробітки на виборах: 5 тисяч по оголошенню, 15 тисяч - по знайомству
Уряд пояснив, що подорожчання газу покликане захистити бідняків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...