«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 22:51:54

Головна » 2012 » Березень » 30 » У Берегові повністю вирішили проблему водопостачання



У Берегові повністю вирішили проблему водопостачання
14:45:46
 
 
Берегову нарешті вдалося усунути проблему десятиліття. В місті налагоджено нормальне водопостачання, водні магістралі не протікають, а у трубах зберігається потрібний тиск. Жителі прикордонного міста отримують воду цілодобово. Як місцевій владі вдалося досягти таких результатів?

Раніше на цьому місці поблизу каналу Верке, що фактично розділяє місто Берегово на дві частини, існувало справжнє глибоководне озеро із чистою водою. Підживлювали його не опади, не підземні води і навіть не струмочки і потічки. Свою силу штучна водойма черпала із міського водогону, який постачав у місто питну воду.
 
Сам механізм водопостачання працює за такою схемою: у селі Геча, що знаходиться за два кілометри від цього колектора, розташована водозабірна станція, насоси якої качають живильну вологу із артезіанських глибин. Потім вона під великим тиском у десять атмосфер долає 3400 метрів трубами та ось такими колекторами в напрямку Малої гори. Там вона ретельно фільтрується і вже самопливом потрапляє у місто. З плином часу і через особливості самої води, в ній на первинній стадії залишається пісок, металеві елементи колекторів почали зношуватися і, як наслідок, руйнуватися. Втрати, яких зазнавало місто через несправність от цих колекторів, сьогодні важко навіть підрахувати. Рахунки йшли на мільйони, людям доводилося платити за воду, яку вони фактично не отримували. Зрештою вихід із ситуації знайшли: замінили металеві деталі колекторів на пластикові по всьому напрямку, таких до речі водних зупинок на шляху до Малої гори майже з десяток. Як наслідок, процедура виявилася не з дешевих. Та ще й механізму зварювання всіх можливих стиків між полімерними деталями у нашому краї просто не було. Сьогодні як комунальники, так і міська влада зітхає з полегшенням. Берегову нарешті вдалося усунути проблему десятиліття. В місті налагоджено нормальне водопостачання, водні магістралі не протікають, а у трубах зберігається потрібний тиск.

http://zakarpattya.net.ua/
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 441 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...