«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 02:30:35

Головна » 2011 » Січень » 13 » У дніпропетровській школі катували щурів, щоб відучити учнів від чіпсів



У дніпропетровській школі катували щурів, щоб відучити учнів від чіпсів
16:39:01
 
 
Дніпропетровська школа №25 опинилася в центрі скандалу. Виявилося, що перше місце в міській олімпіаді з екології їй дали за експеримент над щурами. Щоб відучити дітей від обожнюваного ними фастфуду, вчителька прямо на уроках заморила кілька щурів.

На міських форумах громадськість буквально розпинає Тетяну Дейнегу за жорстоку поведінку з тваринами і непедагогічні експерименти над дитячою психікою.
Експеримент проводили для учнів 5-11 класів. 12 пацюків педагог розсадила до різних кліток і годувала одних чіпсами, сухариками інших, третій групій додавала в їжу глутамат натрію (Е-621), яким напихають фастфуд і ковбаси, а четвертій групі підсипала в годівницю корисні овочі і зерно.

Клітки стояли в кабінеті у всіх на очах, так що школярі щодня спостерігалі, як чахнуть тварини. Найслабшими виявилися "чіпсоїди" - на 20-й день експерименту здох перший гризун, а його "одногрупники" пожовкли і практично осліпли.

У звірків з "сухарної" клітки клаптями випала шерсть, а пацюки із третьої групи дружно підсіли на "глутаматну" їжу і відмовлялися їсти їжу без добавок. І лише ті, хто харчувався правильною їжею, були живі-здорові.

Для більшого ефекту вісім щурів приспали і препарували. Так діти не лише дізналися, а й на власні очі побачили, що від чіпсів буває цироз печінки, від добавок - некроз кишечнику, а від сухариків - гастрит.

Ідею Тетяни Дейнеко колеги визнали ледь не педагогічним проривом, а на міській олімпіаді з екології за цей проект присудили 25-й школі перше місце.
"Дуже багато дітей навіть з інших шкіл, дізнавшись про експеримент, назавжди відмовилися від чіпсів та сухариків", - запевняє і. о. директора міського методичного центру Любов Грецька.

Проте, з експериментами викладача погодилися не всі. Громадськість почала засуджувати досліди Дейнеги, а деякі вважають, що провести такий експеримент на очах у дітей – не педагогічно і жорстоко.
Але чимало й таких, хто повністю підтримує Тетяну Василівну: мовляв, дуже слушний досвід, адже сухарики і чіпси щосили рекламуються без попередження про шкоду. Навіть учні розмістили на форумі звернення на підтримку педагога: "У всіх вас є діти, брати, сестри. Багато хто з них вживають дану продукцію. Виходить, що для вас життя щурів дорожче, ніж життя мільйонів молодих людей?".

В свою чергу Тетяна Дейнега закликала батьків простежити, як харчуються їхні діти і підкреслила, що експеримент робився для здоров'я дітей, щоб вони знали, що станеться, якщо вони і далі будуть так харчуватися.

Вона зазначила, що у лабораторних щурів всі процеси відбуваються набагато швидше, тому їх завжди і всюди використовують для наукових дослідів.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 975 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...