«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 17:49:24

Головна » 2011 » Грудень » 3 » У місті завмерли майже півсотні ліфтів



У місті завмерли майже півсотні ліфтів
14:02:25
 

Влада робить життя ужгородців дедалі нестерпнішим

Мало того, що значна частина ужгородських ліфтів встановлені в середині 80-х років, а отже вичерпали термін експлуатації й потребують капітального ремонту, модернізації або заміни, а влада розписалася у безпорадності навести з ліфтами лад, вони ще й активно нищаться шукачами кольорових металів.

Із машинних приміщень ліфтів на вулицях Минайській, Толстого, Грушевського, Годинки, проспекті Свободи злодії винесли обладнання на суму понад 85 тис. гривень, тим самим вивівши з ладу 15 ліфтів. Керівництво КП «Ужгородліфт» наголошує, що оскільки мешканці висоток боргують підприємству від 7 до 10 тисяч гривень, відремонтувати ліфти та відновити їх роботу в якісь певні терміни не вдасться. У червні вже відключали 56 ужгородських ліфтів, щоб провести їх капітальний ремонт, однак досі невідремонтованими залишаються 29. Влада виявила неспроможність навести лад із міськими ліфтами, до того ж підприємство постійно недоотримує кошти за користування ліфтами від населення. Отож у мешканців багатоповерхівок (це 29 плюс 15 ліфтів ) перспектива доволі сумна — невідомо ще скільки часу їм доведеться не тільки ходити, а й доставляти вантажі, дитячі коляски на верхні поверхи самотужки. Найважче в такій ситуації літнім людям із хронічними захворюваннями. Люди нарікають на безпорадність та бездіяльність міської влади, яка робить умови життя ужгородців дедалі нестерпнішими.
За інформацією джерела, в місті зупиняють роботу також справних, але «боргових» ліфтів, аби забрати запчастини та встановити їх у розграбованих ліфтах. Тож надалі, щоб якось вийти з ситуації, цілком можливо, що з робочих ліфтів, за які мешканці мають борги, просто зніматимуть начиння для ліфтів, за які користувачі сплачують активніше. Тож не дивуйтеся, якщо ліфт у вашому під’їзді завтра зупиниться, а відтак життя набуде іншого ритму...

Щодо розкрадачів, то вони пробиралися до блоків керування ліфтового обладнання на горищах, звідки викрадали котушки з мідним дротом. Хоча на пунктах приймання металобрухту за це можна отримати мізерні кошти, такий кримінальний «бізнес» у місті чомусь не збавляє обертів, пункти збору брухту сумлінно приймають такий «лом», а міліція, як і у випадку з викрадачами каналізаційних люків та решіток, не знає, якими методами протистояти лиходіям.

Після численних заяв від КП «Ужгородліфт» міліції вдалося затримати 36-річного електромонтера за відбитками пальців, які той залишив на місці крадіжки у висотці на вул. Минайській. Як повідомили ЗМІ, затриманий уже зізнався у скоєнні майже десяти крадіжок із ліфтових кабін. У 2009 році за крадіжку трансформаторів із 26 ліфтів двох ужгородців засудили до 4 років позбавлення волі й ще двох засудили у 2010-му за викрадення ліфтового двигуна. Тобто окремі показові покарання для «ліфтових» лиходіїв хоч і є, однак кардинально ситуацію це, на жаль, не змінило.

Як можуть зарадити критичній ситуції в ліфтовому господарстві самі мешканці, адже вислів «порятунок потопаючих — турбота самих потопаючих» актуальний і досі? Насамперед сплачувати за користування ліфтами, до чого закликає керівництво КП «Ужгородліфт», баланс якого нині становить мінус 3000 гривень. Правоохоронці наполегливо радять у разі виявлення осіб, які чинять спроби проникнути всередину машинного приміщення, негайно повідомляти про це телефоном 102 або до аварійної служби КП «Ужгородліфт» — 2-59-11. Оскільки очікувати вирішення питання від муніципальної влади те саме, що з моря чекати погоди, можливо, тільки так ми можемо затримати настання в Ужгороді ліфтового колапсу.

rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 462 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...