«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 07:45:46

Головна » 2011 » Жовтень » 27 » У Мукачеві вшанували воїнів-визволителів



У Мукачеві вшанували воїнів-визволителів
10:09:05
 
 
26 жовтня Мукачево святкує річницю визволення. 67 років тому війська четвертого Українського фронту, в ході Карпатсько-Ужгородської наступальної операції, звільнили місто, а від так і все Закарпаття від фашистським окупантів. З нагоди святкової дати в центрі Мукачева відбувся мітинг пам'яті. Героїв-фронтовиків вшанували і представники Єдиного Центру.

О 12 годині дня на площі біля монументу воїнам-визволителям зібралися ветерани війни, очільники міста, депутати міської ради, військовослужбовці Збройних Сил України, учні місцевих навчальних закладів та військового ліцею, представники трудових колективі і громадських організацій, мешканці Мукачева.

Святковий мітинг розпався з вшанування світлої пам'яті загиблих фронтовиків. Від імені єдиноцентристів краю квіти до підніжжя монументу визволителям поклав керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба. Вклонилися безсмертному подвигу героїв війни й депутати-партійці.
Вітаючи присутніх, мер міста, єдиноцентрист Золтан Лендєл наголосив, що нинішнє покоління, згадуючи загиблих у військових конфліктах, має зробити висновки на майбутнє. І докласти усіх зусиль, щоб у нашій державі ніколи не розпалювалася національна, релігійна чи етнічна ворожнеча, що незмінно призводить до людських жертв.

Міський голова - від імені усіх мукачівців - подякував ветеранам війни за їх подвиг, за врятований від фашизму світ, за мирне небо рідного краю. І наголосив, що міська влада й надалі піклуватиметься про героїв-фронтовиків. Зокрема, сьогодні очільники міста та депутати міськради відвідали в місцевій лікарні та вдома тяжкохворих ветеранів війни, привітали їх з річницею визволення Мукачева та надали посильну допомогу.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Військовослужбовці мукачівського гарнізону відсалютували полеглим солдатам та офіцерам залпами з автоматичної зброї та пройшли повз монумент урочистим маршем. Відтак присутніх на мітингу учасників бойових дій мер міста запросив на традиційний святковий обід.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 390 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...