«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 21:02:23

Головна » 2009 » Листопан » 20 » Українська армія зможе воювати хіба що з Люксембургом



Українська армія зможе воювати хіба що з Люксембургом
12:36:38
Українська армія з бідної стрімко перетворюється на дуже бідну. Як пише видання "Корреспондент", воювати вона тепер може хіба що з Люксембургом або Габоном.

Літаки не літають, кораблі стоять у причалів, піхота і танкісти проходять теорію - пишуть конспекти, займаються фізпідготовкою, прибирають територію частин, замість того щоб стріляти на полігонах. Отак, пише видання, сьогодні виглядає щит батьківщини - українська армія.
Військо - це сумне видовище. Не стільки для керівництва країни, скільки для самих військових. "По телевізору що показують? Якийсь начальник їде в окрему частину. Перед цим на неї трохи виділяють коштів. Приїхав. Бух-бух - солдати постріляли. Він подивився і каже: ой, які парубки, як добре йде бойова підготовка. Але це ж показуха, а не правда", - каже 37-річний Олег Метельський, колишній старшина 95-ої Житомирської аеромобільної бригади.
З армії він пішов у травні цього року. "Немає перспективи. Житла для військових як не було, так і не буде. Бойова підготовка практично не проводиться", - продовжує екс-старшина. Він іронізує, що за 15 років служби на контракті наслужив собі "шикарну" зарплату: зі всіма надбавками вона складала 1600 гривень. Це вдвічі більше, ніж отримують контрактники-перволітки.
Цього року Кабмін профінансував Міноборони лише на 7,3 млрд грн, хоча в держскарбниці зарезервували під це 12,8 млрд грн. Віктор Ющенко у традиційній для себе ультимативній формі дав уряду Юлії Тимошенко пару днів на вирішення всіх фінансових проблем армії і вирішив присвятити ситуації засідання Радбезу (СНБО). За тиждень, що минув з цієї історичної заяви, військові нічого не отримали.
З такими успіхами Україна вже зовсім скоро втратить військову авіацію і кораблі свого флоту, попереджають в Радбезі. А бойові можливості сухопутних військ різко впадуть. "Парадокс полягає в тому, що витрачаючи щорічно мільярди гривень на оборону, держава втрачає обороноздатність", - говорить провідний експерт військових програм Центру Разумкова Олексій Мельник.
Але це лише частина проблеми. Інша сторона тієї ж медалі - це ситуація з озброєннями: більша частина техніки ЗСУ експлуатується понад 20 років і вимагає ремонту або заміни на нові зразки. "За своїм технічним оснащенням Збройні сили України відстають майже на ціле покоління від армій країн ЄС і НАТО", - заявив перший заступник секретаря Радбезу Степан Гавриш.
Армія стане боєздатною, якщо її фінансувати на рівні 2% ВВП, наголосив Гавриш. За його даними, у 2004-2009 роках у Росії на оборону виділялося 2,60-3,25% ВВП, у Румунії - 2,29-1,43%, у Польщі - 1,89-1,84%. А в Україні цей показник скоротився від 1,55% у 2004 році до 1,11% в нинішньому. "Наша держава за обсягом фінансування в абсолютних величинах знаходиться на рівні Словаччини, чисельність армії якої у сім разів менша чисельності ЗСУ", - резюмував Гавриш.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 347 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...