«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 05:46:51

Головна » 2011 » Липень » 21 » Ужгородський міськвиконком сфальсифікував рішення по “Короні”



Ужгородський міськвиконком сфальсифікував рішення по “Короні”
11:17:47
 
 
20 липня відбулось чергове засідання Ужгородського міськвиконкому. Одне з питань порядку денного стосувалось приміщення колишнього ресторану "Корона” на пл. Театральній, яку мерія планує виставити на продаж вже 22 липня на сесії міської ради

Членам виконкому було запропоновано розбити цю будівлю на дві окремі. Це питання подавалось як суто технічне.

Однак секретар ужгородської міської ради Віктор Щадей звернув увагу присутніх на те, що завдяки цим маніпуляціям створюється схема для відчуження приміщення за заниженою ціною. Нагадаємо, що мова йде про найдорожчий на сьогодні обєкт комунальної власності, який розміщений в історичному центрі міста і загальна площа якого складає понад 3 800 м.кв.

Серед членів виконкому виникла суперечка щодо доцільності такого непродуманого рішення. Зрештою, міський голова поставив це питання на голосування і повідомив, що рішення прийнято.

Це викликало подив як серед членів виконкому, так і серед присутніх журналістів. Як стало відомо "Ужгородським новинам", з 15 присутніх членів виконкому 6 заявили, що не голосували "ЗА” таке рішення: вони або утримались, або були проти чи й взагалі проігнорували сумнівну пропозицію мера. Це секретар міської ради Віктор Щадей, перший заступник міського голови Віктор Трикур, депутат обласної ради Володимир Чубірко, керівник Асоціації підприємців Маргарита Мощак, Олександр Волосянський та Надія Холодняк. Враховуючи, що загальна чисельність виконкому 19 чоловік, для прийняття рішення потрібно 10 голосів, а з 15 присутніх принаймні 6 точно не голосували "ЗА”. Тобто фактично мер у присутності кількох десятків свідків оголосив прийнятим рішення, яке не набрало необхідної кількості голосів, так як за нього могло проголосувати не більше 9 членів виконкому.

Поспішність керівників міста зрозуміла – вони намагаються пошвидше проштовхнути скандальне питання по приватизації «Корони», яке вже викликало багато запитань як у депутатів, так і серед громадськості. Проте дивною виглядає така відверта спроба фальсифікації голосування членів виконкому. Варто додати, що на засіданні був присутній прокурор міста пан Штефанюк, до якого і готують звернення депутати міської ради з цього приводу.

Довідка «УН»: Ресторан «Корона» побудований у 1908 році , хоча знайдуться і більш давніші згадки про існування цієї будівлі , датовані кінцем ХIХ ст. Він вважався одним з тих місць, куди хотіли потрапити не тільки місцеві жителі , а й знать європейських країн. Цей заклад був найбільш елітним в тогочасному Ужгороді. Першим керівником готелю-ресторану «Корона» був Мано Фюреді.

Щорічно на день Святого Павла тут проводився бал, де збирались перші лиця Ужгорода та гості міста. Ці бали дарували не тільки хороший настрій, а і корисні знайомства. Багатії приводили своїх дітей , щоб ті знайшли собі пару відповідного статусу. В ресторані заключались важливі договори, проводились збори політиків, мітинги. Тут відбувались перші кінематографічні сеанси в місті.

На жаль в наш час це місце втратило свою значимість , і тепер «Корона» це тільки місце торгівлі китайськими речами…

«Ужгородські новини»

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 436 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Вчені стверджують, що кольорові сни бачать тільки шизофреніки
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...