«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 03:14:48

Головна » 2011 » Липень » 5 » В ООН наголошують на необхідності підвищення інформованості населення, що проживає на постраждалих від аварії на ЧАЕС територіях



В ООН наголошують на необхідності підвищення інформованості населення, що проживає на постраждалих від аварії на ЧАЕС територіях
12:08:09
 

Представники Організації Об'єднаних Націй в Україні наголошують на необхідності підвищення інформованості населення, що проживає на постраждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції територіях, про всі питання, пов'язані з відродженням цих земель і населених пунктів.

"Громадяни України, які живуть на заражених територіях, мають знати, що вони можуть робити в тій чи іншій сфері життєдіяльності на цих землях. За різними параметрами жити в постраждалих зонах нині безпечно, але ця інформація недоступна широким масам населення", - сказала на прес-конференції в понеділок у Києві директор представництва ООН в Україні Рікарда Рігер.

Вона наголосила, що українські громадяни мають знати, чи можуть вони вирощувати продукцію на цих землях, жити на певній території, народжувати та виховувати дітей. "Ці люди хочуть повернутися до нормального життя", - сказала Р.Рігер.

За її словами, від центральної та місцевої української влади та ЗМІ великою мірою залежить, наскільки хороший доступ до інформації матимуть українці, які живуть на заражених територіях. Інформація має бути своєчасною, актуальною і надходити джерел, що заслуговують на довіру в населення. Вона вважає, що жителі цих територій повинні мати доступ до Інтернету.

Р.Рігер нагадала, що з 1991-го по 2005 р. ООН відкрила в Україні п’ять центрів соціально-психологічної реабілітації населення, яке постраждало від аварії на ЧАЕС. Наразі ООН реалізує проект "Міжнародна науково-інформаційна мережа з питань Чорнобиля", спрямований на поширення інформації про здоровий спосіб життя на забруднених територіях, розробку інформаційної бази та поширення інформації, яка відповідає потребам громадськості на місцевому рівні.

"Ми виходимо на новий рівень співпраці між Україною та ООН", - вважає голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо.

Вона розповіла про реалізовуваний ООН проект щодо поліпшення ситуації зі здоров'ям українських дітей, котрі живуть на забруднених територіях, і про підвищення якості виховання дітей батьками. "Ми дійшли висновку, що навіть у зонах, постраждалих від аварії на ЧАЕС, батьки можуть нормально виховувати дітей, а діти, які народилися 25 років тому, тепер самі можуть стати батьками та виростити здорових дітей", - зазначила Ю.Мокуо.

За її словами, в питаннях материнства і батьківства в Україні є моменти, які можна й потрібно покращувати. Як приклад вона навела дані, що один український батько в середньому приділяє чотири хвилини на день спілкуванню з дитиною.

Ю.Мокуо подякувала Міністерству надзвичайних ситуацій України за сприяння в реалізації інформаційної кампанії "Ти визначаєш майбутнє своєї дитини". Так, у більшості областей України розповсюдять 140 тис. інформаційних плакатів на тему відповідального батьківства, серію інформаційно-освітніх брошур "Вчимося бути батьками" (100 тис. примірників) і буклетів про вплив дефіциту йоду на розвиток дитини (100 тис. примірників) доставлять до кожної родини на найбільш постраждалих від зараження радіацією територіях. Зовнішню соціальну рекламу вже розміщено в чотирьох найбільш заражених областях, і цього літа вона з'явиться в Києві. Вже понад три мільйони осіб побачили відеоролики з головними гаслами інформаційної кампанії на національних і регіональних телеканалах.

Категорія: Україна | Переглядів: 358 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...