«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 19:45:24

Головна » 2012 » Вересень » 19 » В Україну прибула Плащаниця Пресвятої Богородиці



В Україну прибула Плащаниця Пресвятої Богородиці
20:28:09

Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула з Гефсиманії до Києво-Печерської Лаври. 

Як повідомляє сайт УПЦ, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира святиня була доставлена офіційною делегацією Української православної церкви на чолі із секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром. 

Зустріч ікони Успіння Божої Матері у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. 

Плащаницю також зустрічали: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Мексиканський, Венесуельський, Карибський і всієї Центральної Америки Антоній (Антиохійський Патріархат), керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, Білоцерківський і Богуславський Августин, Харківський і Богодухівський Онуфрій, духовенство та віруючі. 

На Соборній площі лаври Митрополит Володимир провів перед святинею молебень, по завершенні якого звернувся до присутніх зі словами настанови: «Ми часто просимо Божу Матір про все, ставимо такі завдання стосовно нас, що не відразу розберешся, чого ми просимо. Але Божа Матір – Матір усього всесвіту зазвичай поспішає сама, в першу чергу, воздвигнути ходатайства перед Богом нашим про спасіння роду людського. І отримують усі, хто щиро цього просить з надією на Бога та Його волю». Він зазначив, що «сьогодні Богоматір залишила святий град Єрусалим, де Вона почиває у своїй іконі, і прийшла до нас у свій дім, котрий присвячений Їй». Як наголосив предстоятель УПЦ, «така важлива подія – посланництво з Єрусалима Богоматірної ікони – історична подія, і вона повинна залишитися у наших серцях на благо самого себе, на благо усього нашого народу». 

Після цього Плащаниця була перенесена до Стефанівського приділу Успенського собору, де буде перебувати до 24 вересня. В ці дні собор буде відкрито з 7-00 до 21-00 (вхід на територію Заповідника безплатний). Визначна святиня Світового Православ’я прибувала до України на прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ.



Категорія: Суспільство | Переглядів: 979 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...