«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 05:34:13

Головна » 2012 » Жовтень » 28 » В Ужгороді біля ЗОШ № 20 з автомобіля роздавали гроші



В Ужгороді біля ЗОШ № 20 з автомобіля роздавали гроші
14:20:01

Представники партій на Закарпатті коментують хід виборчого процесу.

В Ужгородському прес-клубі упродовж дня тривають прес-конференції на виборчу тематику. Перша розпочалася о 12.00.

Юрій Фекете, представник обласного штабу Об’єднаної опозиції розповів, що у день виборів його права грубо порушили на одній із дільниць у с. Лавки 70-го округу. «Мені не дозволили сфотографувати виборчі урни. Цим порушили Закон про вибори. Та ще й перервали процес голосування, щоб провести засідання щодо моєї особи. Крім того, на кафе поряд з дільницею – плакат від Партії регіонів Михайла Ланьо. Власник, до його честі, зняв плакат після мого зауваження. Крім того, в Ужгороді я став свідком, коли заступник міського голови Ужгорода обзивав представника Об’єднаної опозиції на пл. Театральній, де встановлено екран з інформацією про явку виборів. Від посадовця такого рівня це, щонайменше, неочікувано», – сказав Ю. Фекете.

Андрій Баганич, керівник Окружного виборчого штабу ВО «Батьківщина» розповів: «Ужгородський міський осередок ГО «Фронт змін» сьогодні проводить акцію на площі Театральній. Ми встановили там пересувний екран, щоб демонструвати результати паралельного підрахунку голосів – отримуємо дані з дільниць про кількість бюлетенів, вкинутих у скриньку. Про це ми вчасно повідомили листом міську владу. У відповідь не отримали жодних заперечень. А сьогодні член Партії регіонів Ю. Беляков в ультимативній формі вимагав забрати екран, бо, мовляв, він заважає мешканцям. У відповідь на питання, кому заважає, я отримав серію грубих висловів, на які навіть не сподівався від колеги-депутата. В Україні кожному гарантується право на свободу думки і слова, кожен має право вільно поширювати інформацію усно, письмово чи в будь-який інший спосіб. Вважаємо, що ця інформація у день виборів потрібна, а кому заважає екран –не відомо. Заявляю, що екран там буде залишатися до підведення підсумків голосування».

Ростислав Буланов, кандидат у народні депутати повідомив, що спостерігачі від УДАРу зафіксували вже кілька порушень: «Ми сфотографували, як депутати Ужгородської міської ради роздають гроші виборцям. Крім того, не на всіх дільницях є потрібна кількість урн. Буде дивно, якщо під вечір вони з’являться. У Берегові зафіксували підкуп виборців на користь кандидата від ЄЦ. У Середньому, як завжди, проблеми: по дві людини заходять у кабінки і цьому ніяк не можна перешкодити. Голова комісії відмовляється підписувати акти спостерігачів та виганяє журналістів із дільниці».

Павло Черевко, кандидат до Верховної Ради України від Партії регіонів розповів: «Ужгородський міський штаб Партії регіонів доклав зусиль щодо забезпечення нормальної роботи виборчих дільниць, виборцям Ужгорода надана можливість здійснити своє волевиявлення, згідно із законом. Сьогодні говориться про порушення, у цьому контексті хотів би відмітити, що ми маємо інформацію з дільниць про певні порушення, але вони є несуттєвими, тобто такими, що не впливають на хід волевиявлення. Вони одразу усуваються, наприклад, якщо йдеться про відсутність інформаційних плакатів. Дільничні комісії працюють злагоджено, ефективно, порушення вчасно усувають. В цілому, якщо характеризувати сьогоднішній день, ситуація є нормальною, дільниці працюють, виборці здійснюють волевиявлення».

Олег Подебрій, журналіст газети «РІО» розповів: «Зранку біля ЗОШ № 20 я побачив, що до автомобіля синього кольору з номером АО 0777 АЕ підходять люди і отримують гроші. Крім того, на вході у дільницю стояла людина, яка реєструвала людей ромської народності, вписувала у певний список. Я підійшов до нього, запропонував мене теж внести у список. Це все відзнято на відео. Людина побачила, що я приписаний не там і сказала, що просто хоче заробити. Я викликав наряд міліції, котрий прибув через хвилин 40-50 і ще півтори години мене опитував. На мою думку, ці дії були вчинені на користь владної партії і її мажоритарного кандидата».

Володимир Феськов, спостерігач від ГО ОПОРА зазначив, що в області сьогодні працюють близько 140 короткотермінових спостерігачів. «Усі дільниці запрацювали вчасно, щоправда на одній з них у Рахівському районі голова комісії частину бюлетенів залишила у сейфі, а не видала членам дільниці. Це є порушенням, були складені відповідні акти. У селі Середнє зафіксоване масове голосування кількох осіб в одній кабінці. Законом таке право передбачене, але для цього потрібно повідомити голову, заступника чи секретаря, але цього виборці не роблять. Специфіка цієї дільниці – там голосують представники ромської національності, оскільки поруч розташований табір. Крім того, порушеннями є виштовхування журналістів з дільниці», – сказав В. Феськов.


Категорія: Скандали | Переглядів: 764 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Черные дыры средней массы научились спасаться от более крупных сородичей
Loading ...

Всього коментарів: 1
08.08.2013
1. Danielle [Матеріал]
Me dull. You smart. That's just what I nedeed.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...