«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 14:21:29

Головна » 2011 » Грудень » 5 » В Ужгороді молилися за захисників Вітчизни



В Ужгороді молилися за захисників Вітчизни
11:21:54
 

В Ужгороді відслужили Святкову Божественну Літургію на честь свята Введення в храм Пресвятої Богородиці та помолились за українських захисників Вітчизни
4 грудня в Ужгородському Хрестовоздвиженському греко-католицькому кафедральному соборі прийшло деклька сотень вірників. Адже, цього дня відзначають світлий та чистий християнський празник – Введення в храм Пречистої Діви Марії. Святкову Божественну Літургію з мированням на честь великого свята в храмі відслужили настоятель Собору о. Іван Тидір, сотрудник Собору о. Павло Сабов та диякон Назарій Винницький.

Празник Введення закликає багатьох з нас задуматись над своїм життям, безгрішністю, до якої нас кличе Господь. Прекрасним прикладом цьому є життя Діви Марії. Більше двох тисяч років тому, коли малій Марії було 3 роки, батьки майбутньої Матері Спасителя Ісуса Христа привели її до храму та віддали в руки первосвященика Захарії. Із апокрифічних книг та Протоєвангелія Якова і Псевдоєвангелія Матея "Про Різдво Пречистої Діви Марії" довідуємося, що батьки Діви Марії святі Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали обіцянку, що, як у них з'явиться дитина, то віддадуть її на службу Богові у храмі Єрусалима. Господь Бог вислухав їхні молитви і дав їм донечку. Богопослужні Йоаким і Анна виконали свою обіцянку. У храмі Пресвята Богородиця перебувала багато років – доти, доки, як доросла дівиця, не була заручена зі святим Йосифом.

Служителі Святої Церкви зазначають, що Введення в храм Пресвятої Богородиці належить до дванадцяти великих празників. Він має один день перед- і чотири дні попразденства. Про нього є згадки з V ст., але треба було аж кількасот літ, доки він став загальнопоширеним на усьому Сході. З проповідей на цей день царгородських патріярхів Германа (715-730) і Тарасія (784-806) відомо, що празник Введення був встановлений у VIII ст. У Синайському Євангелії з VIII ст., яке подарував до синайського монастиря цісар Теодосій III (715-717), серед дванадцяти празників згадано і празник Введення. Цей празник є і в грецьких місяцесловах з IX століття. І з цього століття його знають і святкують усі. Синайський канонар з ІХ-Х ст. фіксує празник Введення під назвою: "Пресвятої Богородиці, яку привели в храм Божий, коли вона мала три роки".

На Захід празник Введення прийшов досить пізно — аж при кінці XIV століття, а в середині XV ст. поширився по всій Європі. І Захід святкує празник Введення того самого дня, що й Східна Церква — 21 листопада (за старим стилем), тобто – 4 грудня.

Оскільки 6 грудня в Україні відзначатимуть 20-річчя Збройних Сил України, священники Кафедрального Собору разом із вірниками помолились за українських воїнів та їхніх батьків, які виховали відданих та сміливих захисників Вітчизни.

Тетяна Горянка, Вікторія Попович

Джерело: http://zakarpattya.net.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 405 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...