«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 00:43:21

Головна » 2012 » Лютий » 29 » В Ужгороді на вулиці Швабській з’являться молоді сакури



В Ужгороді на вулиці Швабській з’являться молоді сакури
00:19:21


Одну з ключових вулиць міста – Швабську – найближчим часом реконструюють. Міський голова Віктор Погорєлов наголосив, що її ремонт був серед пріоритетних планів міської влади ще торік, однак кошти використали для того, аби завершити Минайську. 


А вже цьогоріч передбачені реконструкція інженерних мереж, передовсім – водогону і каналізації, котрі вже роками потребують ремонту, та капітальне оновлення дороги і  тротуарів саме на Швабській. Як повідомив міський голова, у перспективі вулиця матиме однобічний рух, а реконструкція почнеться з частини від православного собору до перехрестя з вулицею Жемайте.


Дорога матиме асфальто-бетонне покриття, а бруківку, яка нині вкриває вулицю, використають для мощення в центрі міста. Складуватиметься "шашка" близь філармонії, аби відтак вкрити, зокрема, і Театральну площу. На Швабській суттєво збільшиться площа для паркування: це необхідно, адже вулиця вже давно має характер бізнесового осередку й там розміщено багато офісів і закладів торгівлі. До речі, підприємцям – власникам об’єктів, розміщених на вулиці, запропоновано долучитися до реконструкції тротуарів перед своїми закладами.


Чимало важливих робіт виконають "у глибинах" Швабської - оновлюватимуть водогін  та загальносплавну каналізацію (які на цій вулиці дуже старі й відтак проблемні) й облаштовано систему відведення дощових стоків. Швабська матиме й нові ліхтарі: буде виконана реконструкція зовнішнього освітлення з облаштуванням додаткової лінії для тротуарів з парної сторони вулиці.


Оновлення вулиці, оскільки має відбутися капітальний ремонт комунікацій, передбачає і заміну зелених насаджень. Як розповіли у відділі благоустрою Департаменту міського господарства, старі дерева поступляться місцем молоденьким, які ростимуть у спеціальних "лунках" посеред тротуарів і паркувальних зон, а переважатимуть серед них сакури.


Саме такі роботи почнуться найближчим часом – вже у березні, враховуючи сприятливий для цього сезон. До слова, оновлення зелених насаджень відбуватиметься і на Митній – там продовжать заміну більшості старих дерев на саджанці сакури, до речі, мешканці можуть звертатися з пропозиціями у відділ благоустрою (Поштова площа, 3, каб. 235, тел. 61-51-58). Водночас і на вулиці Мукачівській, що також потребує капітального ремонту інженерних мереж, матиме нові дерева замість старих, коренева система яких вже проросла у комунікації, подекуди їх зруйнувавши. "Омолодження" дерев потрібне і на Волошина-Ольбрахта та Православній набережній, - повідомили "НЕДІЛІ" у прес-службі Ужгородської міської ради.


nedilya.at.ua


 

Категорія: Цікаво | Переглядів: 486 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
Вчені видали каталог усіх живих істот Землі
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...