«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 03:14:34

Головна » 2012 » Вересень » 29 » В Ужгороді пройшов семінар по глобальним, національним та місцевим викликам у результаті зміни клімату



В Ужгороді пройшов семінар по глобальним, національним та місцевим викликам у результаті зміни клімату
10:24:42

26-27 вересня в Ужгороді відбувся Міжрегіональний семінар «Сприяння розробленню ефективного національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату» для Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Семінар організували Державне агентство екологічних інвестицій України та Регіональне Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Одним із співорганізаторів семінару виступило Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Метою семінару стало інформування представників місцевих органів влади, науковців та зацікавлених громадських організацій про глобальні, національні та місцеві виклики у результаті зміни клімату. У доповідях звучали тривожні факти: змінюється температурний режим, збільшується кількість та інтенсивність екстремальних метеорологічних явищ, розповсюджуються рослини, які раніше не були характерними для того чи іншого регіону, зростає засоленість грунтів тощо.

Отже, які є загрози і ризики для населення та секторів економіки та шляхи їх вирішення детально обговорили на семінарі. Участь у роботі семінару взяли представники обласних державних адміністрацій, державних управлінь охорони навколишнього природного середовища, басейнових управлінь водних ресурсів, обласних управлінь сільського господарства, обласних управлінь лісового господарства, обласних гідрометеорологічних організацій, науковці, представники громадських організацій. Вів роботу семінару радник Міністра екології та природних ресурсів України Святослав Куруленко.

Під час роботи форуму було презентовано найкращі міжнародні та національні практики і досвід проведення аналізу та виявлення проблем і викликів у відповідних регіонах України в частині адаптації до змін клімату. Працюючи у робочих групах учасники семінару напрацювали пропозиції до Національного плану з адаптації до зміни клімату з урахуванням регіональних особливостей та рекомендації місцевих органів влади для регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату.

Наукові обґрунтування щодо проявів зміну клімату у Закарпатській області представила доц. кафедри ботаніки УжНУ Любов Фельбаба-Клушина та винесла на обговорення концепцію щодо збереження природних екосистем для уповільнення негативних природних процесів. Своїми напрацюваннями поділився і проф. Степан Поп, який повідомив про динаміку клімату Карпат в України та запропонував готувати фахівців для реалізації заходів з адаптації до зміни клімату.

Спеціалісти держуправління ОНПС в Закарпатській області узагальнили пропозиції щодо регіонального та національного плану дій. Слушні пропозиції також висловили й фахівці Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей, повідомили газеті "НЕДІЛЯ” у прес-службі Державного управління ОНПС в Закарпатській області.



Категорія: Ужгород | Переглядів: 651 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Завтра ФК "Закарпаття" підведе підсумки половини сезону 2010/2011
Україна вшановуватиме пам’ять жертв голодоморів чотири дні
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Чутки зі штабів: Тимошенко влаштує на себе замах, а Янукович помре і воскресне
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...