«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 03:20:11

Головна » 2011 » Липень » 21 » В Ужгороді відкриють перший діючий маяк та проведуть Дні Чехії



В Ужгороді відкриють перший діючий маяк та проведуть Дні Чехії
10:33:46
 
 
20 липня в обласному центрі Закарпаття презентували проведення Дня чеського побратима та повідомили про деталі відкриття першого діючого маяка.

Головними ораторами презентації стали депутат Ужгородської міської ради, голова комісії з питань розвитку міжнародної співпраці та туризму Павло Чучка, депутат Ужгородської міської ради Ростилав Буланов, керівник Закарпатської ліги КВН, один із організаторів "Ужгородської регати" Сергій Денисенко та завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор. Місцем проведення засідання став берег Ужа поблизу транспортного мосту. Однак такий вибір був не випадковий, адже цей міст був побудований за часів правління першого президента Чехословаччини Томаша Масарика, коли Закарпаття було її частиною.

За словами Павла Чучки, День чеського побратима — це лише початок. Надалі плануються свята угорського, словацького, румунського та польського побратимів. Якщо фестивалі будуть вдалі, то вони будуть проводитися щорічно щорічно.

Того ж дня буде проведена Ужгородська регата, але лише у тому разі, якщо буде хороша погода. До участі приймаються будь-які немоторні плавзасоби. Старт буде поблизу басейна "Спартак", фініш — перед транспортним мостом. Реєстраційний внесок — 50 гривень, які в кінці сумуються і становлять призовий фонд. Переможці будуть обиратися у двох номінаціях: найшвидший та найоригінальніший водний транспорт. По завершенню регати всі учасники будуть посвячені у моряків. Крім закарпатців, також братимуть участь американець з Арізони, команда чехів та турків.

Крім того, неподалік від пішохідного мосту як альтернативу мукачівському якорю було вирішено встановити ужгородський маяк.

Однак це не всі заходи, які заплановані на цей день. Перш за все відбудеться екскурсія по довоєнному місту для делегації з Чехії: 9 музикантів, 5 представників мерії Іглави, 5 представників виробників пивзаводу "Єжик", який і є сонсором заходу. Далі вшанування квітами пам'ятників А. Волошина та Т. Масарика; перетягування пива з Ужа і ще багато різних конкурсів. Завершенням святкування стане концерт.

Всі надії залишаються тільки на хорошу погоду. Точно підмітив С. Денисенко: "Ми організовуємо фестиваль не для лише 15 людей, які прийшли, тому що всі інші не захотіли виходити в дощ"

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 460 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...