«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 02:23:57

Головна » 2011 » Липень » 18 » В Ужгородському районному центрі зайнятості допоможуть знайти роботу до душі



В Ужгородському районному центрі зайнятості допоможуть знайти роботу до душі
15:34:36
 
 
Літо – не тільки час відпочинку й невгамовної спеки, а й напруженої роботи працівників служби зайнятості. Насамперед це пов’язано з тим, що студенти закінчили вузи, училища й тепер шукають гідну роботу.

Зазначимо, що значні сили Ужгородського районного центру зайнятості спрямовані на інформаційно-роз’яснювальну діяльність не лише серед дорослих громадян, а й – на перспективу – серед школярів, розповідає директор центру Віктор Георгійович ЛЕДІДА.

– Вікторе Георгійовичу, чому саме на школярах концентрується значна увага центру зайнятості?

– Бо перед молоддю гостро стоїть питання вибору професії – ким стати, якому фаху присвятити життя? Багатьом випускникам важко зорієнтуватися у безлічі спеціальностей. Проте саме від цього вибору залежить подальше життя. Тому надзвичайно важливо – не помилитися, і в цьому молодим людям ми й допомагаємо.

– В якій саме формі розповідаєте про переваги й недоліки фаху?

– У нас багато форм і методів. Щороку спеціалісти центру зайнятості проводять профорієнтаційні уроки з випускниками всіх загальноосвітніх шкіл району, профтехучилищ, вузів, під час яких звертають увагу учнів на професії, вкрай необхідні в певному районі. Використовуємо і мобільний центр зайнятості. У рамках масштабного профорієнтаційного проекту Держслужби зайнятості учням 7-8 класів роздали «Діловий щоденник школяра», що сприятиме ранньому професійному самовизначенню.

– Хотілося б детальніше дізнатися про «мобільний центр».

– Зазвичай на центральних площах міст чи сіл ми розбиваємо намет, у якому наші працівники розповідають про роботу центру, відповідають на запитання. Скажімо, у Чопі проводили такі заходи, в Ужгороді, в Середньому й Худльові. Часто залучаємо представників певних організацій, установ, підприємств. Поширена і практика залучення військових, аби юнаки призовного віку мали змогу отримати достовірну інформацію про військову службу, умови служби за контрактом.

– А чи мають змогу школярі на практиці ознайомитися з місцем майбутнього працевлаштування?

– Звісно, районний центр зайнятості завдяки співпраці з багатьма підприємствами, установами організовує різноманітні екскурсії для учнів 9-11 класів. Крім того, допомагають молоді 13 профорієнтаційних терміналів, що встановлені у школах району.

– З якими підприємствами ви співпрацюєте?

– Насамперед із потужними: автозаводом ЗАТ «Єврокар», підприємством по складанню електроніки ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн», ТОВ «Пакобо», заводом автомобільних електроджгутів ТОВ «Ядзакі Україна». У сфері легкої промисловості це швейні виробництва ТОВ «Марієль», ТОВ «Середнянка», ТОВ «Рос Україна», сучасні деревообробні підприємства ТОВ «Еліт Вуд», ТОВ «Синевір», сучасні харчові виробництва ТОВ «Голден Фудс», ТОВ «Влад», ОП «Ужгородський коньячний завод». Співпрацюємо із потужними сільгоспвиробництвами СФГ «Коник», ТОВ «Ласточка», АПФ «Леанка», ПАПФ «Квітка». Налагоджені зв’язки з рекреаційно-туристичними та курортно-лікувальними комплексами – санаторіями «Деренівська Купіль», ТОВ «Золота підкова», ТОВ «Золота гірка», ТОВ «Термал Стар» та «Агростар».

– Звертаючись до вашої служби, чого можна очікувати і на що варто сподіватися?

– Перш за все варто пам’ятати, що в цій службі допоможуть не лише обрати професію, а й оволодіти тим чи іншим фахом. Тут можуть навчити 30 спеціальностям: продавець, перукар, кухар, кондитер, оператор комп’ютерного набору, офіціант тощо. Навчатися можна в Ужгороді або в Кримському, Рівненському чи Одеському центрах профтехосвіти. Також ми надаємо можливість влаштуватися на перше робоче місце випускникам шкіл, професійних та вищих навчальних закладів без попередньої практики, вже безпосередньо на місці роботи проходити кваліфікаційні курси.

– Які документи слід мати для реєстрації в центрі зайнятості?

– Треба пред’явити паспорт і трудову книжку, цивільно-правовий договір, військовий квиток, диплом або інший документ про освіту. Якщо з певних причин немає паспорта, то слід подати довідку про реєстрацію і місце проживання, видану житлово-експлуатаційною організацією чи органом внутрішніх справ, а також свідоцтво про народження.

Сподіваємося, що за допомогою центру зайнятості чималий відсоток краян знайде роботу до душі. Адже наші працівники докладають для цього максимум зусиль.
Галина Михайлова, студентка відділення журналістики УжНУ
 
 
Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 413 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...