«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 18:14:35

Головна » 2011 » Листопан » 25 » В УжНУ пройшла конференція з інформаційних технологій



В УжНУ пройшла конференція з інформаційних технологій
11:28:45
 
 
Вперше в Закарпатті, 18 листопада 2011 року, на фізичному факультеті УжНУ відбулася конференція "Інформаційні технології у житті студентів та молодих науковців Закарпаття", організаторами якої були кафедра твердотільної електроніки УжНУ, Закарпатське відділення Українського фізичного товариства, Академія технологічних наук України.

Конференція присвячена cучасним тенденціям організації, розвитку, фінансування наукової діяльності і впровадження нових технологій, новим інформаційним технологіям і системам, математичному моделюванню. Для участі у конференції було заявлено понад 50 доповідей. Учасників конференції вітали Різак В.М. - д.ф.-м.н., професор, завідувач кафедри твердотільної електроніки УжНУ; Морозов А.О. - Член-кореспондент Нацiональної Академiї наук України, д. техн. н., професор, Дiйсний член Мiжнародної академiї iнформатики та Академiї технологiчних наук Росiї, Президент Академiї технологiчних наук України, Заслужений дiяч науки i технiки України, Директор Інституту проблем математичних машин та систем Національної академії наук України; Морозов О.А. – президент ІТ-компанії (США); Качур І.І. - заступник голови Закарпатської облдержадміністрації з питань науки, освіти, охорони здоров’я, культури і мистецтва, фізкультури і спорту, материнства і дитинства, сім’ї та молоді, національних меншин та релігій, праці, соціального захисту та міграції населення; Сливка О.Г. - д.ф.-м.н., професор, проректор з навчальної роботи УжНУ; Студеняк І.П. - д.ф.-м.н., професор, проректор з наукової роботи УжНУ; Лазур В.Ю. – д.ф.-м.н., професор, декан фізичного факультету УжНУ.

За оцінкою журі конференції визначені переможці: І місце та винагороду 1000 грн отримали студенти 3-го курсу фізичного факультету УжНУ Павло Данилюк і Артем Фролов за доповідь "Розробка публічного тесту Тюринга із використанням візуальних образів (графічна CAPTCHA)"; ІІ місце та винагороду 750 грн отримали студенти 5-го курсу фізичного факультету УжНУ Роман Кузів і Станіслав Тиводар за доповідь „Розроблення технології генерування одноразового ключа доступу за допомогою смартфона, для безпечного доступу до веб-ресурсів”; ІІІ місце та винагороду 500 грн отримала студентка ЗакДУ Валентина Козлова „Порівняльна характеристика ручного та автоматичного методів тестування в підтримці якості програмного забезпечення”.

За кращу концепцію перспективного науково-практичного спрямування відзначені доповіді: Павла Данилюка „Концепція розосередженого рушію для соціальних медіа (під кодовою назвою «Соціальний ґрід»)”; Федора Сайберта і Станіслава Полівяненка „Безпеки Grid-вузла УжНУ: безпека файлової системи і сертифікація”; Владислава Завадського і Михайла Скубенича „Штучні нейронні мережі. Реалізація компресії даних на їх основі”; Івана Фельцана „Голографічне кодування інформації”.

За оригінальне представлення доповідей були відмічені студенти ЗакДУ Іван Полюжин „Впровадження електронного середовища MOODLE у вищій школі (з досвіду Закарпатського державного університету)” та Катерина Керецман „Використання інтернет-ресурсів у когнітивній діяльності студентів”.

На урочистому закритті конференції члени журі та учасники відзначили, що Україна зацікавлена у залученні передових новітніх технологій, розвитку та налагодженні міжнародного науково-технічного співробітництва, впровадженні наукових розробок у різні галузі економіки. Велике значення при цьому набуває обмін досвідом, особливо серед молоді, що реалізовує себе у цій галузі. Саме в цьому була доцільність у проведенні конференції "Інформаційні технології у житті студентів та молодих науковців Закарпаття", - повідомили  в прес-службі УжНУ. 

Джерело: zakarpattya.net.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 560 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...