«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 03:42:08

Головна » 2011 » Лютий » 8 » Від уряду Німеччини вимагають виділити Україні гроші на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи



Від уряду Німеччини вимагають виділити Україні гроші на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи
14:04:34
 

Дортмундський міжнародний освітній центр має намір добитися щорічного виділення урядом Німеччини фінансової допомоги Україні на подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляє Deutsche Welle.

Дортмундський міжнародний освітній центр звернувся до німецького уряду з ініціативою фінансово підтримати проекти недержавних організацій в Україні, спрямованих на подолання наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Наприклад, білоруські громадські організації щорічно отримують від уряду Німеччини фінансову допомогу на "чорнобильські проекти" від 700 тисяч до 3 мільйонів євро. З такою вимогою до влади ФРН ще в 2007 році зверталися українські недержавні організації, і німецький уряд підтримав ініціативу громадських активістів.

Однак тоді українська влада відмовилася зі свого боку підтримати цей процес, повідомила Deutsche Welle київський представник Дортмундського міжнародного освітнього центру Любов Негатіна.

"Федеральний уряд Німеччини тоді погодився на цю підтримку, але також це повинні були схвалити чиновники вищого рівня з української сторони. На що вони відповіли, що підтримка громадянського суспільства Україну не цікавить. Мовляв, у них є Євро-2012, і це для них більш пріоритетно ", - зазначила Негатіна.

За її словами, зараз Дортмундський освітній центр хоче відновити своє лобі в уряді Німеччини з надання підтримки чорнобильським проектів в Україні. Цей центр шукає партнерську організацію в Україні для здійснення фінансування проектів і веде переговори з депутатами Верховної Ради, щоб заручитися їхньою підтримкою.

Представниця Дортмундського освітнього центру додала, що Німеччина зацікавлена більше знати про досвід подолання техногенних катастроф, зокрема аварії на ЧАЕС.
Категорія: Україна | Переглядів: 344 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...