«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 14:16:24

Головна » 2011 » Липень » 8 » Відомий нацистський курорт перетворили на молодіжний готель



Відомий нацистський курорт перетворили на молодіжний готель
08:21:38
 
Готельний комплекс з 8 залізобетонних корпусів, будівництво якого почалося ще за Гітлера, вирішити реанімувати та перетворити на райський куточок для туристів.

Величезний нацистський курорт на балтійському узбережжі Німеччини в місті Прора на острові Рюген після десятиліть забуття перетворюється на один з найбільших молодіжних готелів країни. Як повідомляється, у понеділок, 4 липня, відбулося відкриття однієї з відреставрованих частин майбутнього хостелу.
 
Спочатку проект рекламувався з акцентом на його нацистське минуле, але після заперечень істориків, маркетингову кампанію було вирішено зробити менш одіозною: у туристичних гідах повідомляється, що тут можна просто чудово відпочити і одночасно зробити унікальний екскурс в історію.
Готель простягнувся на 4,5 км уздовж одного з кращих пляжів Німеччини. У 1936 році його почала будувати відома націонал-соціалістична організація "Сила через радість", яка відповідала за дозвілля і здоров'я німців. За задумом Гітлера, тут повинні були відпочивати одночасно 20 тисяч чоловік. Мета курорту полягала у масовій підготовці громадян до війни за допомогою організованого дозвілля.
 
Будівництво було заморожено на початку Другої світової війни, але навіть у своїй недобудованій версії готель став одним з найбільших як нацистських будпроектів, так і світових. Проект готелю з 8 залізобетонних корпусів завоював нагороду на всесвітній виставці в Парижі в 1937 році.
Після війни у недобудованих корпусах жили солдати Радянської армії, а потім Національної армії НДР. Комплекс з 1992 року до недавнього часу знаходився під охороною держави як зразок архітектури Третього рейху. Останнім часом комерційні компанії орендують тут приміщення під офіси.
 
Громадські дебати про можливість відновлення нацистського довгобуду точтлися у Німеччині протягом декількох років. Але потім місцева влада знайшла інвесторів і вирішила перетворити курорт на райський куточок для туристів.
Як відзначається, сучасні ультраправі організації Німеччини вже встигли висловити в інтернеті своє захоплення з приводу широко висвітлення в ЗМІ відкриття однієї з частин комплексу. Відкриття нових гуртожитків заплановано на 2013 рік.
Проживання для молодих людей обійдеться тут всього 31,5 євро за добу.
 
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 447 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
Офіційний курс валют на 24 грудня
Плавець-марафонець переплив Севастопольську бухту в 7-градусній воді
Джерело: Вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну біля входу в будівлю Макіїввугілля
Інцидент біля Генпрокуратури: Ющенко вступив у суперечку з чоловіком, який образив його
Опитування: 66% росіян вважають, що Україна має залишатися незалежною
У Раду внесено проект закону про заборону пам'ятників Сталіну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...