«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 12:39:12

Головна » 2011 » Серпень » 16 » За перше півріччя на Закарпатті виробничий травматизм знизився на 25%



За перше півріччя на Закарпатті виробничий травматизм знизився на 25%
17:52:29
 
 
16 серпня відбулося розширене засідання ради Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, на якому, за участі начальника управління організації державного нагляду за охороною надр та у гірничодобувній промисловості Держгірпромнагляду Євгена Захаренкова, було проаналізовано результати роботи наглядової структури протягом першого півріччя 2011 року та визначено пріоритети докладання зусиль колективу, що сприятимуть зниженню показників виробничого травматизму у регіоні.

Як повідомив начальник Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин, у першому півріччі поточного року на підприємствах, в установах та організаціях регіону показник загального виробничого травматизму в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року знизився на 25% - з 33 до 25 випадків. Спостерігається й тенденція до зниження виробничого травматизму зі смертельними наслідками, який у порівнянні з 1 півріччям минулого року, коли він становив шість випадків, знизився до п’яти. Взагалі не допущено випадків виробничого травматизму в 10 із 21 галузі промисловості регіону. Вже традиційно: в нафтогазовидобувній та геологорозвідці, рибному та сільському господарстві, в котлонагляді. Зменшилася кількість потерпілих у будівельній (-1), харчовій (-1), легкій(-1), енергетичній(-1), деревообробній (-3) галузях промисловості та в соціально-культурній сфері і торгівлі (-3).

- Звісна річ, результативність роботи управління наразі оцінюється традиційно: нижчі показники виробничого травматизму – успішніше спрацювали ,- наголосив Михайло Саварин. – Проте позитивна статистика не повинна нас заколисувати. Наближається новий навчальний рік. Чи готові належним чином до нього школи та дитсадки? Якби так, то чи з’ясувалося б лише сьогодні, що стистеми газопостачання трьох навчальних закладів для дітей ромської народності, і навіть ужгородської гімназії, владою міста було здано в експлуатацію з численними порушеннями та без дозвільної документації як газовиків, так і наглядовців? Чи може бути ще більш серйозною загроза здоров’ю, і навіть життю школярів, під час опалювального сезону? Другий серйозний виклик для нашої структури, на реалізації якого ми повинні зосередитись наприкінці року – упередження травматизму у провідних для економіки регіону, але традиційно травматичних галузях – деревообробці та лісозаготівлі. Протягом першого півріччя поточного року у цих галузях сталося п’ять випадків травмування на робочих місцях проти семи за аналогічний період 2010-го. З них зі смертельними наслідками – один.

Це навряд чи, особливо стосовно показника загального травматизму, об’єктивна статистика. Адже, як не прикро це визнавати, роботодавець сьогодні не гребує й згубною практикою приховування випадків травмування на робочих місцях… Сьогодні ж комісія управління завершує розслідування загибелі 40-річного лісоруба Дмитра Бурси з ДП «Брустурянське ЛМГ». До речі, через порушення технологічного процесу лісорозробки на лісосіці не так давно знайшов смерть і його батько… Третя точка докладання зусиль – раціональна та безпечна розробка корисних копалин, що залягають на території області. Навести елементарний порядок у цій царині – не допускати користування, зокрема, мінеральними свердловинами без зареєстрованих проектів та дозвільної документації – одне з пріоритетних завдань, які потрібно вирішити на фініші року.

В ході засідання ради начальники відділів управління, підлеглі яких протягом першого півріччя провели 14 всебічних перевірок суб’єктів господарювання, 845 планових та 276 позапланових перевірок виробничих об’єктів, скористалися можливістю отримати відповіді на численні запитання, що стосуються ефективності розслідувань нещасних випадків зі смертельними наслідками та наглядової роботи.

- Виробничий травматизм – одне з найпідступніших явищ у житті суспільства, - наголосив, підсумовуючи засідання ради, начальник управління організації державного нагляду за охороною надр та у гірничодобувній промисловості Держгірпромнагляду Євген Захаренков. – Недопустимо втрачати скаліченим чи загиблим найбезцінніший - людський - потенціал. Розслідування резонансного нещасного випадку, що стався нещодавно у Сваляві – серйозна школа для інспекторського складу управління. І непохитний орієнтир: не гнатися за валом показників, а кожен випадок – бо ж за ним стоїть людина! – доводити до логічного завершення, аби безвідповідальність роботодавця не залишалася непокараною, а умови праці наших співвітчизників неухильно наближалися до стандартів, запроваджених у цивілізованому світі. 

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

Джерело: http://www.mukachevo.net
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 660 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
ЕС потратил 14 млн. евро на на доказательство пользы фруктов
В Украине будет адская жара еще 10 дней
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...