«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 11:23:34

Головна » 2011 » Червень » 9 » Закарпатські держекологи виявили 38 випадків порушень вимог пожежної безпеки в лісах



Закарпатські держекологи виявили 38 випадків порушень вимог пожежної безпеки в лісах
10:42:18
 
 
З метою запобігання виникнення пожеж, оперативного реагування на них та на виконання доручень Міністерства екології та природних ресурсів України та Держекоінспекції України Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області С.Рішко було видано наказ про встановлення цілодобового чергування на період високої пожежної небезпеки.

Спеціалістами Інспекції проводяться рейди-перевірки щодо недопущення виникнення підпалів сухої рослинності, патрулювання лісових масивів, лісопаркових зон, сільськогосподарських угідь. Серед населення ведеться роз'яснювальна робота про правила поводження громадян в лісових масивах. Направлено листи райдержадміністраціям, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, ГДСЛАП "Закарпатагроліс", Ужгородському військовому лісництву, об'єктам природо-заповідного фонду щодо посилення контролю в пожежонебезпечний період за охороною та захистом лісів, недопущення випалювання сухої рослинності.
На засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районних державних адміністрації затверджено плани робочих заходів по забезпеченню протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю, зернових і грубих кормів у 2011 році.

З відповідальними працівниками служби охорони об'єктів ПЗФ проведено інструктаж, здійснено інвентаризацію пожежного інвентарю та інших засобів пожежогасіння. На територію Карпатського біосферного заповідника обмежено в'їзд транспорту.

В травні 2011 року держінспектори виявили та запобігли 38 випадкам порушень вимог пожежної безпеки в лісах та підпалу залишків сухої рослинності. До адміністративної відповідальності притягнуто 21 посадову особу та 17 громадян. Накладено штрафів на загальну суму 1972 гривні. На даний час випадків виникнення лісових пожеж на території області не зафіксовано.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області звертається до всіх краян дбайливо ставитись до навколишнього природного середовища, дотримуватись правил пожежної безпеки, особливо у лісових масивах, лісопаркових зонах, обмежити використання відкритого вогню у місцях відпочинку.

Довідково: Чинним законодавством України за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу громадян на суму від 17 до 51 грн. та посадових осіб на суму від 51 до 170 грн.. За знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі чи поширення її на значній площі сума штрафу становить для громадян 51 – 170, а для посадових осіб 119 – 204 грн.

За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння передбачено притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу для громадян на суму від 170 до 340 грн., а для посадових осіб від 850 до 1190 грн., за ті самі дії, вчинені в межах територій та об''єктів природно-заповідного фонду від 340 до 680 та від 490 до 1700 гривень відповідно. 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 407 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Парламент відхилив запит Яценюка про парламентські вибори у березні 2011 року
Завтра ФК "Закарпаття" підведе підсумки половини сезону 2010/2011
Погода у Закарпатті та Ужгороді 2 лютого
У результаті негоди в Україні залишаються знеструмленими 23 населених пункти
Погода у Закарпатті та Ужгороді 17 лютого
Українських лікарів у Лівії змушують працювати під дулами автоматів
Чехія висилає українських дипломатів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...